Имунизација грађана без претходног заказивања од сутра и у Орловату

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура одржао је данас састанак с представницима градских здравствених установа, током ког је разматрана организација масовне имунизације грађана на територији града Зрењанина. На састанку је речено да имунизација грађана протиче без проблема и да је у нашем граду велико интересовање за вакцинацију. Од недавно је започета и вакцинација без претходне пријаве у насељеним местима и до сада су се вакцинисали грађани у Книћанину, Фаркаждину и Ченти. Имунизација ће сутра бити спроведена у још једном месту удаљеном од града - Орловату.

 


 
-У сарадњи са нашим Домом здравља, у складу са потребама суграђана који су удаљени од града и којима није једноставно да дођу до Зрењанина, одлучили смо да имунизацију проширимо и на друге сеоске месне заједнице, па ће се сутра вршити у Орловату. У будућем периоду планира се даља имунизација у сеоским срединама, а сви заинтересовани грађани који буду желели да се вакцинишу, моћи ће то да учине без претходне пријаве и заказивања, о чему ће бити благовремено обавештени. Упоредо, наставља се и вакцинација становника који су се пријавили путем порталa еУправе, по унапред заказаном термину на локацијама у самом граду. Захваљујем се грађанима који су показали велику одговорност према здрављу и у великом броју одазвали се позиву за вакцинацију без заказивања, рекао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 

 


Имунизација грађана сутра ће бити организована у Орловату, док ће се у четвртак у Книћанину вршити вакцинација и ревакцинација грађана. Такође, имунизација се обавља по уходаној процедури и  на пунктовима у хали спортова “Медисон” и Старој специјалистичкој поликлиници. 
 


Према најновијим подацима Дома здравља “Др Бошко Вребалов”, у Зрењанину је закључно са јучерашњим даном дато 57.253 доза вакцина – 33.283 примо доза и 23.970 ревакцинисаних. Највише је дато вакцина произвођача “Синофарм”, укупно 35.543, док је вакцина произвођача “Фајзер” дата укупно 11.951 доза, Спутњик 7.339 и Астра – зенека 2.420. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6018/Vakcinacija_Medison_00.jpg