Компанија “Лукоил” донирала спортске реквизите вртићу “Црвенкапа” - малишани да стекну навику да се баве спортом и физичким активностима

Компанија “Лукоил Србија” обележава 30 година постојања и тим поводом у седам локалних заједница у Србији реализује донације у виду опремања спортских игралишта и набавке спортских реквизита за малишане у предшколским установама. Зрењанин је један од градова у којима компанија послује и данас је свечаност организована у дечјем вртићу “Црвенкапа”. У присуству градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, директорке за персонал компаније “Лукоил Србија” Ане Јанковић, начелнице Одељења друштвених делатности Градске управе Јелене Драгић и чланица Женског одбојкашког клуба “Клек”, опрема и реквизити за кошарку, одбојку, мали фудбал и физичко вежбање предати су Предшколској установи Зрењанин и деци која ће их користити.
 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура честитао је јубилеј компанији “Лукоил Србија”, захвалио на донацији и испољеној друштвеној одговорности. Позвао је и остале компаније које успешно послују у нашем граду и које гаје однос солидарности према јавним установама, да пођу овим примером, а Град Зрењанин свима ће бити партнер у томе. 
- Оваква донација, у виду спортских терена и реквизита, у потпуности се уклапа у агенду Зрењанина као “Европског града спорта” ове године и допринеће да малишани у једном од највећих вртића у граду, у највећем градском насељу, стекну навику да се редовно баве спортом и негују здраве стилове живота. Спорт ствара добре људе, добри људи развијају даље град - истакао је градоначелник и додао да Град Зрењанин ребалансом буџета планира да повећа ставку за одржавање дечјих игралишта у граду, али и да реализује неке иницијативе потекле од скупштина станара у зградама, да они сами одржавају поједина игралишта.
- То је такође врста партнерског односа, којим желимо да изградимо поверење с нашим стамбеним заједницама, јер је немогуће адекватно одржавати и сервисирати велик број игралишта, нарочито у периоду када се она интензивно користе, од пролећа до касне јесени - рекао је још градоначелник.
 
 
 
 
Директорка за персонал “Лукоил Србија” Ана Јанковић истакла је и трогодишњу успешну сарадњу компаније с Одбојкашким савезом Србије, и у том смислу присуство на данашњој свечаности представника ЖОК “Клек” - младих одбојкашица и тренера првог тима и координатора за млађе категорије Данијеле Кијац Вуловић.
- Данас вртићу “Црвенкапа” предајемо дворишни мобилијар, као и справе за игру и разоноду деце и желимо да наша деца одрастају у здравој и чистој средини, а њихов развој, наравно, треба да буде потпомогнут и спортом. Зато су овде и девојчице из женског одбојкашког клуба “Клек”, које су учиниле да данашњи догађај добије и спортску димензију - казала је Ана Јанковић
 
 
 
 
Госте је, у име Предшколске установе Зрењанин, поздравио директор Владимир Петровић, нагласивши да се из вртића “Црвенкапа” данас шаље лепа слика, и да ће спортски реквизити и справе допринети лепшем и квалитетнијем васпитно-образовном раду. Истакао је одличну сарадњу с Градом Зрењанином, али и позвао друге компаније да се придруже “Лукоилу”, јер је свака помоћ добродошла и биће на најбољи могући начин искоришћена, и све што се уради, опреми или реновира у вртићима остаје нашој деци. Додао је и да је у току упис у вртиће Предшколске установе, и да ће се у августу знати тачно бројчано стање и распоред деце у вртићима за наредну годину. У овој школској години, у двадесет објеката ПУ Зрењанин уписано је преко 2.200 деце, али их у овом тренутку, пре свега због епидемиолошке ситуације, у вртићима редовно борави нешто више од 1300.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6034/Vrtic_Crvenkapa_donacija_0.jpg