“Мали сајам спорта” сутра на Тргу слободе - промоција спортске понуде Зрењанина, спортски полигони, представљање спортова и клубова


“Мали сајам спорта”, у организацији Спортског савеза Србије и уз подршку Министарства омладине и спорта и Града Зрењанина и његових институција, одржаће се сутра, 25. маја, на Тргу слободе у Зрењанину. Сајам је замишљен као јединствена промоција спортске понуде Зрењанина и обухватиће више спортских полигона и штандова, уз представљање спортова и клубова, као и одржавање спортског семинара. 
 
 
Сајам почиње у 10.30 часова посебним сегментом у ком ће учествовати малишани из дечјих вртића Предшколске установе Зрењанин, названим “Спорт је важан да би био здрав и снажан - вежбање са Ристом спортистом”. У 12 часова предвиђено је свечано отварање, уз присуство представника Града Зрењанина, Спортског савеза Србије, Министарства омладине и спорта и истакнутих зрењанинских спортиста. Пола часа касније организоваће се разговор с децом на тему “Како се постаје шампион”. До 14 часова биће отворени спортски полигони и презентовани бројни спортови и клубови који функционишу у граду, а у 14 часова , у Барокној сали Градске куће, почиње спортски семинар на тему “Тренинг снаге код младих”, са предавачем проф. др Марком Стојановићем. 
 
“Мали сајам спорта” манифестација је коју током ове године Спортски савез Србије организује у 10 градова наше земље, а одржавање сајма у Зрењанину уједно је и део агенде за промоцију Зрењанина као Европског града спорта 2021. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6041/Mali_sajam_sporta_0.jpg