Одржана 9. седница Скупштине града - Усвојен Закључак о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈКП ''Водовод и канализација'' за 2021. годину

Скупштина

Девета седница Скупштине града Зрењанина одржана је данас у великој сали Културног центра, а на дневном реду била је само једна тачка - Предлог Закључка о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈКП ''Водовод и канализација'' Зрењанин за 2021. годину.

 

 

Усвајањем тог закључка дата је сагласност на Измене и допуне Програма пословања ЈКП “Водовод и канализација” Зрењанин за 2021. годину, који је усвојио Надзорни одбор овог предузећа на седници одржаној дана 07.05.2021. године и налаже се ЈКП “Водовод и канализација” Зрењанин да Градоначелнику града Зрењанина једном месечно достави Извештај о средствима утрошеним на реализацију Програма.

 

 

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац рекао је новинарима по завршетку данашњег заседања да је на последњој седници, одржаној у петак донета одлука по којој ЈКП “Водовод и канализација”, као што то раде сва комунална предузећа у Србији, може да се бави и изградњом недостајуће инфраструктуре. 

 


- Наравно, та инфраструктура искључиво је везана за делатност којом се то наше предузеће бави, а то су пијаћа вода, као и фекална и атмосферска канализација. После те одлуке приступили смо следећој и зато је ово хитна седница како бисмо могли кренути са радовима на изградњи недостајуће инфраструктуре за компанију Линлонг, али не само за њих, већ и друге привредне субјете који ће пословати у нашем граду. У овом тренутку, имамо грађевинску дозволу за водоводну мрежу и за фекалну канализацију, ускоро очекујемо и предају за локацијске услове за атмосферску канализацију. Дакле, приступамо изградњи те недостајуће инфраструктуре, а када неко пита - зашто то ради Град, а не Република која је на неки начин омогућила Граду да она финансира ову изградњу одговор је због тога што Закон о комуналним делатностима јасно каже да се тиме бави локална самоуправа и ЈКП које је она определила - рекао је Сантовац.

 



  

 

Како се у материјалу за ову тачку наводи, за комунално опремање радних зона “Југоисток” планирано је 448.200.000, а укупне субвенције за 2021. годину за зрењанински “Водовод” износе више од 105,2 милиона динара.

  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6013/Skupstina_krop.jpg