Почео упис деце у Предшколску установу Зрењанин, електронским путем, на порталу еУправа

На Порталу еУправа Републике Србије јуче је објављена услуга „еВртић“ за Предшколску установу Зрењанин, чиме је почео упис деце за школску 2021/22. годину у вртиће у граду Зрењанину. Поступак је истоветан као прошле године, а спровођење уписа предвиђено је као активност број 13 у Плану приоритетних активности за смањење административних терета у Републици Србији 2019–2021.(„Стоп бирократији”) који је усвојила Влада Републике Србије.
 
На тај начин је поступак поједностављен, јер се захтев може поднети без физичког одласка у Предшколску установу и без прикупљања неопходних докумената или доказа, док је Предшколској установи обезбеђен алат за проверу података из захтева. 
 
Услуга „еВртић“ објављена је на Порталу, и налази се на линку https://euprava.gov.rs/usluge/5667
 
Упутство за родитеље налази се на страници ПОМОЋ.
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура подсећа да је Зрењанин међу градовима у Србији у којима не постоје листе чекања за упис у Предшколску установу и да ће сви родитељи који то желе моћи да упишу своју децу у неки од двадесет вртића у граду. 
- Позивам родитеље или старатеље да искористе могућност електронског уписа деце, уштеде време и на једноставан начин обаве предвиђену процедуру. Град Зрењанин ради на обезбеђивању што бољих услова за смештај деце, у последњих осам година отворили смо два нова вртића, унапредили боравак у постојећим и надам се да ће у наредној школској години услуге Предшколске установе користити још већи број наших малишана него до сада - прокоментарисао је почетак уписа у вртиће градоначелник Зрењанина. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6008/large_Predskolska_upis_0.jpg