Покрајина и Град Зрењанин суфинансирају израду пројекта за канализацију у Арадцу, градоначелник у Новом Саду потписао уговор о додели средстава

АП Војводина и Град Зрењанин суфинансирају израду техничке документације за изградњу канализационе мреже са потисним цевоводом до Зрењанина за насељено место Арадац, а уговор о додели средстава из буџета АПВ данас је у Новом Саду потписао градоначелник Зрењанина Симо Салапура. За овај пројекат Граду Зрењанину опредељено је 5,3 милиона динара, док ће из буџета града бити издвојено још 1,2 милиона динара, до укупне процењене вредности пројекта од 6,5 милиона динара. 
 
 
 
 
Предвиђена је изградња око 30 километара цевовода и прикључака за око 1290 домаћинстава, као и изградња потисног вода којим ће мрежа у Арадцу бити прикључена на градски канализациони систем. Уговор су градоначелнику уручили председник Покрајинске владе Игор Мировић и помоћник покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег.
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура рекао је да потписивањем данашњег уговора, практично, почиње реализација пројекта изградње канализационе мреже у Арадцу. 
- Израда техничке документације је први корак ка изградњи саме мреже, којом ће још једно насеље у “првом прстену” око града бити прикључено на градску мрежу и тиме решити дугогодишње проблеме - истакао је градоначелник значај овог пројекта.  
 
 
 
 
Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је у питању веома важна област, за коју ће у току ове и наредне године бити намењена и додатна средства.
- Када је реч о другим аспектима заштите животне средине, најпре у успостављању стандарда више енергетске ефикасности и замени постројења на чврста горива у јавним објектима на територији Војводине, планирамо да повучемо и додатна финансијска средства у износу од 1,2 милијарде динара - казао је председник Мировић и подсетио да је, на иницијативу Покрајинске владе, Скупштина АП Војводине усвојила Декларацију о заштити животне средине, као кровни документ, како би та област била у првом плану.
 
Данашњем свечаном потписивању и уручењу уговора у холу зграде Покрајинске владе у Новом Саду присуствовали су представници 12 локалних самоуправа са територије АП Војводине, за чије је пројекте у области управљања комуналним отпадним водама за 2021. годину опредељено финансијских средстава у укупној вредности од 50 милиона динара.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6035/Ugovor_kanalizacija_Aradac_0.jpg