Први Зрењанински маратон на 42 километара биће одржан у недељу, 30. маја - продаја претрчаних километара за помоћ деци оболелој од рака

Зрењанински маратон, у организацији Маратон Тима, биће одржан у недељу, 30. маја, најављено је на данашњој конференцији за новинаре одржаној у Градској башти.

 

 

Генерални директор Зрењанинског Маратона Владимир Станар рекао је да се у нашем граду први пут одржава маратон на 42 километара, што је значајно за Зрењанин је ће доћи на мапу градова који имају своје трке на 42 километара.
Како је рекао, почетак трке на 42 километара је у девет часова, а заједно са маратонцима стартоваће и особе са инвалидитетом и сметњама у кретању, затим у 11 сати је старт свих осталих трка из програма Зрењанинском маратона. 
Највише учесника је у Трци задовољства на 7 километара, планирани су и Полумаратон 21,1 километар, Штафетна трка 3x7 километара и Трка са осмехом за најмлађе.

 

 

- Оно што је важно јесте да смо, у сарадњи са Градом Зрењанином, успели да стазу прилагодимо свим учесницима. Такође, продајом претрчаних километара успели смо да сакупимо 176.000 динара за Национално удружење родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР, тако да ће сваки тркач трчати трке из програма маратона са додатним разлогом, а то је да олакшамо већ тешку ситуацију деци оболелој од рака и њиховим родитељима. НУРДОР нам је на томе захвалан и врло је добар одазив тркача, а много њих се одазвао на Трку задовољства како би дали свој удео у томе - рекао је Станар. 

До сада се пријавило 850 такмичара, верификовано је 450 учесника, а очекује се да на стази у недељу буде око 900 такмичара.


Срђан Нешковски, генерални секретар Маратон Тима рекао је да је стаза маратона сертификована и спада у А катергорију стаза. Стаза је готово целом дужином равна и представља прави изазов за све који хоће по први пут да савладају цео Маратон или желе да поправе свој лични рекорд на дистанци од 42.195км. 
Траса је осмишљена , казао је, да што мање блокира функционисане становника у време трајања трке. 
- Унапред се захваљујем свим суграђанима који ће бити стрпљиви да пар сати испратимо ову маратонску трку - рекао је Нешковски и позвао Зрењанинце да трче или подрже ову за град значајну манифестацију. 

 

 

Стаза Зрењанинског маратона: Старт је на Тргу Слободе испред зграде Скупштине Града. Затим улицом Краља Александра, Светосавска, Немањина, Слободана Бурсаћа, Савезничка, Петефијева, Обилићева, Обала Соње Маринковић, Народног Фронта, Суботићева, Кеј 2. Октобра, Гундулићева, Стевице Јовановића, Ђорђа Стратимировића. Јована Поповића, Народне Омладине, Змај Јовина, Ђуре Јакшића, Југ Богдана, Коче Коларова, Војводе Петра Бојовића, Змај Јовина, Народне Омладине, Суботићева и Трг Слободе, на коме се налази циљ.
Трка на 7км се трчи један круг, полумаратон 3 круга и маратон 6 кругова.

Из зрењанинске полиције је саопштено да ће тог дана од 8 до 17 сати привремено ће се обуствити саобраћај у улицама у којима је траса стазе. Организатор маратона ће поставити привремену саобраћајну сигнализацију, којом ће сви учесници у саобраћају бити обавештени о забрани саобраћаја у овим улицама, а припадници саобраћајне полиције ће контролисати поштовање постављене сигнализације. 

Из полиције је упућен апел свим учесницима у саобраћају да поштују прописе и постављену саобраћајну сигнализацију. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6046/Maraton_cover.jpg