Становници Томашевца лакше до посла и до њива - aсфалтирано је пет километара пута Томашевац-Добрица

Асфалтирано је пет километара пута Томашевац-Добрица, који ће олакшати путовање становницима ове зрењанинске месне заједнице. Радове је обишао заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и разговарао у Томашевцу са извођачима радова.

- Изградњом овог пута, дужине 11,9 километара, остварује се најкраћа веза између насеља Томашевац са насељима Самош, Јарковац и Добрица. Као и боља веза Ечка - Ковачица. Такође ће свих 1.760 становника Томашевца имати бржу саобраћајну везу са великим центрима Зрењанином и Вршцем. То ће житељима Томашевца омогућити лакше путовање до посла, школе, или одлазак до њива. 

 

 

Велики број наших суграђана из ове месне заједнице, али и околних места бави се пољопривредом. Биће обезбеђена и 14 отресишта и веза са атарским путевима. Путеви су једна од најважнијих инвестиција за развој Србије. Захваљујући председнику Србије Александру Вучићу, Зрењанин је уврштен у приоритете - рекао је Сантовац.

Сантовац је напоменуо значај градње локалних путева, локалне инвестицијама, новим радним местима, и значај ауто-пута Београд-Зрењани-Нови Сад за развој Зрењанина.

 

 

- У питању је инвестиција која ће променити будућност Војводине и Србије. Заједно с унапређењем локалне путне мреже и њеним повезивањем с путевима од државног значаја, Зрењанин ће постати епицентар интересовања инвеститора. Након изградње ауто-пута, Фрушкогорског коридора, Зрењанин ће представљати централну тачку свих путних коридора. Такође, имајући и у виду да имамо највећу индустријску зону у земљи, и захваљујући подршци председника и Владе Србије, Зрењанин има одличне услове за даљи убрзани привредни развој - рекао је Сантовац.

 

 

Пут Томашевац-Добрица, обухвата кружни ток код Томашевца, мост преко канала „Надела“, кружни ток код Самоша. У Путевима Србије истичу да се очекује бржи и већи промет путника и роба и већа безбедност саобраћаја. Завршено је око две трећине радова. Очекује се да радови буду готови крајем године.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6016/PutiMost_Tomasevac_00.jpg