У току завршни радови на уређењу градског купалишта Пескара

У току су завршне припреме уочи званичног почетка купалишне сезоне на најпопуларнијем зрењанинском купалишту Пескара. Тим поводом, Пескару су данас обишли заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и извршни директор ЈП „Градска стамбена агенција“ Драгомир Радованац.
 
 
 
 
Сантовац је нагласио да Град Зрењанин и Јавно предузеће „Градска стамбена агенција“ сваке године улажу око 20 милиона динара у одржавање купалишта Пескара, излетишта на Тиси и Мотела „Шумице“.
 
- Зрењаниници су одавно препознали ова излетишта, а за њих се чуло и у многим другим градовима. Ово је сјајна реклама за Зрењанин, јер људи из других средина долазе код нас. Зато желимо да уложимо и већа средства у Пескару. Имамо жељу да је развијамо, односно да на најпопуларнијем градском купалишту омогућимо разне друге садржаје – поручио је Саша Сантовац.
 
 
 
 
Он је истакао да ће улаз на Пескару и овог лета, као и свих претходних година, бити бесплатан, као и да посетиоци могу да рачунају на максималну безбедност и чистоћу.
 
Драгомир Радованац је казао да се „Градска стамбена агенција“ од 2017. године, од када јој је поверено управљање над градским излетиштима, а самим тим и над купалиштем Пескара, труди да непрестано улаже у њих и побољшава квалитет и садржаје.
- Тренутно изводимо радове на Пескари који су неопходни да би сезона могла да почне. У овом тренутку се обавља насипање одређених количина песка. Ове године ћемо и заменити сунцобране, пошто их је пуно девастирано током зиме. Фарбамо и ограде и уређујемо наше објекте који се налазе на излетишту – објаснио је Радованац.
 
Како је најављено, купалишна сезона стартује 1. јуна, а од тада ће бити ангажована и спасилачка служба.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6043/Santovac_Peskara2021_0.jpg