Донација Града Техничкој школи у Зрењанину – нов аутомобил за практичну наставу

Град Зрењанин данас је Техничкој школи у Зрењанину донирао аутомобил марке – “Дачија Сандеро” који ће користити ђаци ове школе приликом обуке за вожњу и практичну наставу, с обзиром да ова школа образује техничаре друмског саобраћаја. Кључеве је директору школе Ђорђу Клаћу уручио градоначелник Зрењанина, Симо Салапура. Примопредаји возила су присуствовали и заменик градоначелника Саша Сантовац и други сарадници. 
 
 
 
Град је за набавку аутомобила издвојио око 1,4 милиона динара.
- Ученици Техничке школе, који похађају смер техничар друмског саобраћаја, од јесени ће имати ново наставно средство. Заједно са руководством школе смо препознали потребе ове образовне установе и њених ђака да иновирају средства која су основни алат у њиховој настави, рекао је градоначелник Симо Салапура.
 
 

Градоначелник је подсетио да су у претходном периоду уложена вишемилионска средства у унапређење наставе и адаптацију и инвестиционо одржавање школских објеката на територији града Зрењанина. Средства су, осим Града, обезбедили и Покрајина и компанија “НИС”.
- Ускоро ћемо посетити и Основну школу “Јован Јовановић Змај”, где је замењена целокупна столарија на згради, а уређена је и фасада и окречене су учионице. У тој школи од 1963. није било никаквих улагања, све до ове године. То значи да ће ученици од јесени имати боље услове за образовање, нагласио је Салапура.
 
Он је додао и да је пет основних и средњих школа се територије града добило 11,5 милиона од Покрајинског секретаријата за образовање, као и да је “НИС” прошле године, кроз програм “Заједници заједно“, донирао средства за десет школа.
 
 
 
Директор Техничке школе у Зрењанину Ђорђе Клаћ захвалио се Граду Зрењанину и градоначелнику Салапури на донацији. Клаћ је истакао да сваке године 90 ученика ове школе прође обуку за возача Б категорије.
- Техничар друмског саобраћаја је четворогодишње занимање и ђаци у оквиру редовног школовања, у трећем разреду, имају обавезну обуку за Б категорију. Они који похађају смер возачи моторних возила обуку за Б категорију имају у другој години. Безбедност ђака приликом извођења практичне наставе је на првом месту, а ми смо на овај начин обновили наш возни парк,  рекао је Клаћ.
 
Осим новог возила које је данас уручено, у Техничкој школи се користе још три возила за потребе обуке.
 
 
 
Градоначелник је, са сарадницима, обишао и друге наставне просторе школе у којој знања стичу ученици различитих техничких профила. Неки од тих профила су веома тражени на тржишту производних занимања, те је Техничка школа укључена и у програм дуалног образовања. Поједини кабинети оформљени су у складу са захтевима и потребама великих компанија, које су и учествовале у њиховом опремању, попут “НИС”-а и “Дрекслмајера”. Компанија НИС опремила је кабинете рачунарском опремом и средствима, а недавно је донирала и мултифункционалног робота ког су назвали “Васа”, у складу с некадашњим именом школе. Компанија “Дрекслмајер” опремила је кабинет за мехатронику, а пре три године Техничка школа је, осим са том компанијом, успоставила сарадњу у области дуалног образовања и с предузећима “Шинвоз” и “ИМС”.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6104/Tehnicka_skola_poseta_0.jpg