Епидемија у Зрењанину јењава, стекли су се почетни услови за укидање ванредне ситуације, градоначелник указује на неопходност вакцинације и апелује на грађане

У Зрењанину је јуче, након дугог периода, први пут регистровано мање од 100 активних случајева заразе изазване коронавирусом - прецизније 59 - који генеришу преваленцију од 51/100.000. Настављен је силазни тренд и стабилизација на ниским нивоима, чиме су се стекли почетни услови (преваленција испод 100) за укидање ванредне ситуације на територији Града Зрењанина, под условом да исти тренд буде задржан и током наредне две недеље. 
 
У Општој болници “Др Ђорђе Јоановић” број хоспитализованих пацијената је 23, без тежих случајева и лица на механичкој вентилацији, односно респиратору. Слободно је 47 постеља. Од 46 тестираних особа у болници, ниједна није била позитивна на КОВИД-19, док су од 47 тестираних у Дому здравља “Др Бошко Вребалов” забележена 2 позитивна. 
 
 
Закључно с јучерашњим даном, на територији Града Зрењанина примо дозом вакцинисано је 42.266 грађана, а обе дозе примило је 37.973 грађана. Укупно је, за територију коју покрива зрењанински Дом здравља, до сада допремљено 80 хиљада доза вакцина сва четири присутна произвођача на територији Републике Србије. 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура изражава задовољство овим цифрама, али напомиње да борба против епидемије није завршена и да само од процента обухвата грађана имунизацијом зависи када ћемо се у потпуности вратити нормалном животу и активностима. 
- Бројке и подаци охрабрују, али је и даље неопходно поштовање свих прописаних епидемиолошких мера и наглашавам још једном, да само свеобухватна вакцинација, посебно међу млађом популацијом, може окончати епидемију. Апелујем на све суграђане, који то још увек нису учинили, и позивам их да се вакцинишу, сада је то још једноставније учинити и потребно је само да дођу у нашу халу спортова “Медисон”, било ког дана - поручује градоначелник.      
 

Из Дома здравља “Др Бошко Вребалов” саопштавају да се грађани могу вакцинисати без претходног заказивања сваког дана, укључујући и дане викенда, од 09 - 19 часова, на пункту у хали спортова “Медисон”, и то уз могућност избора “Синофарм” или “Фајзер” вакцине. 
 
И даље се устаљено одвија вакцинација грађана по заказивању и позиву, а осим у хали спортова “Медисон”, пункт је отворен и у објекту бивше Специјалистичке поликлинике. Имунизација је обављена у свим насељеним местима на територији града, осим у Томашевцу, али ће и у том месту бити организована у петак, 18. јуна. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6080/Grafikon_0.jpg