Прeзентација возила, опреме и материјално-техничких средстава и представљање полиције у заједници, у недељу, 20. јуна, на Тргу слободе, од 15 - 17 часова

Поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова, славе Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, припадници Полицијске управе у Зрењанину организују у недељу, 20. јуна, на Тргу слободе, прeзентацију возила, опреме и материјално-техничких средстава и представљање полиције у заједници, уз пригодан пратећи програм, који почиње у 15 и трајаће до 17 часова.  
 
Министарство унутрашњих послова - Полицијска управа Зрењанин и Град Зрењанин позивају грађанке и грађане Зрењанина да присуствују овом догађају. 
 
Оваква манифестација се по први пут организује на нивоу целе земље, у свим полицијским управама, с циљем да подсети на дугу традицију и приближи грађанима део активности полиције у оквиру локалне заједнице. 
 
Традиција обележавања славе вуче корене из 1862. године, када је Законом о Устројству Централне државне управе (22. марта) обновљене Србије Министарство војно раздвојено од Министарства унутрашњих послова. Од 15. до 17. јуна те године српска жандармерија је одиграла пресудну улогу у сукобима око Чукур чесме и током бомбардовања Београда. Нешто више од стотину жандарма супротставило се неколико стотина пута јачој турској сили и практично спасло Београд и Србију. Како се први сукоб одиграо на Духове, 15. јуна, овај дан је усвојен као слава српске жандармерије. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6084/Grad_0.jpg