Сантовац: Ускоро наставак радова на обилазници око Зрењанина

Радови на завршетку треће фазе обилазнице око Зрењанина, једне од најважнијих инвестиција у граду, биће ускоро настављени. Завршена је јавна набавка за измештање стубова далековода који су онеомогућавали градњу великог кружног тока код Првомајске улице. Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац обишао је до сада завршене радове на изградњи обилазнице и са извођачима разговарао о даљој динамици и обиму радова.  
- Очекујем да ће радови на измештању стубова далековода почети у наредних месец дана, како бисмо што пре могли да наставимо градњу ове, за Зрењанинице изузетно важне саобраћајнице. Потребно је 45 до 60 дана да радови буду готови. Измештањем тешког саобраћаја из градског језгра значајно ћемо унапредити безбедност саобраћаја, смањити оштећења градских улица и имовине грађана - рекао је заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац. 
 
 
 
Трећа фаза, која је у току, обухвата радове на деоници дугој 3,7 километара, од локалног пута Зрењанин-Михајлово до магистралног државног пута I-б реда Зрењанин-Српска Црња, односно од Михајловачког до Темишварског друма, са две кружне раскрснице и мостом преко Бегеја. Једини застој је код укрштања са Првомајском улицом, где је предвиђен кружни ток, који ће бити изграђен након измештања делековода. 
 
 
 
Сантовац наглашава да се сада највећи део транзитног саобраћаја одвија кроз улице Жарка Зрењанина, Михајловачки друм, Првомајска, 6. маја, Принципова, Милетићева. 
- Кад завршимо обилазницу, тешки камиони више неће улазити у град, неће хабати, нити оштећивати градске улице. Обезбедићемо уштеде у буџету. Односно, новац који смо трошили да поправљамо оштећења изазвана тешким саобраћајем, моћи ћемо да усмеримо у друге пројекте од значаја за грађане Зрењанина - каже Сантовац. 
 
 
 
Пројекат вредан 1,5 милиjaрди динара реализује се у четири фазе. До сада је у потпуности завршено и употреби је 7,2 од 14,5 километара комплетне обилазнице. Изграђен је мост преко Бегеја, а управо је завршена градња кружног тока на Темишварском друму и омогућен прилаз мосту. Трећа фаза која кошта 450 милиона динара приводи се крају, а четврта фаза обухвата радове од Темишварског друма до индустријске зоне “Југоисток”. На том делу је предвиђена кружна раскрсница на Лазаревачком друму, надвожњак преко железничке пруге Зрењанин-Панчево и пропуст преко Александровачког канала. 
- До сада је урађена експропријација, обезбеђени локацијски услови. До краја јесени очекујемо и грађевинску дозволу за четврти крак обилазнице - рекао је Сантовац.
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6069/Santovac_obilaznica_0.jpg