Земљорадничка задруга "Агро - Kлек" прекида протесте након састанка у Градској кући

Скупштина
Након састанка с представницима локалне самоуправе Зрењанин, земљорадничка задруга "Агро - Kлек" прекинуће протесте. Договор о прекиду протеста постигнут је након што је земљораднике из Клека примио председник Скупштине града Чедомир Јањић. Током разговора Јањић је истакао да град Зрењанин улаже преко 100 милиона динара у развој пољопривреде и да је пољопривредна производња важна за развој Зрењанина, јер се њоме бави око 16.000 Зрењанинаца. 
- Са великим интересовањем пратимо случај задруге у Клеку, иако реституција излази из оквира надлежности локалне самоуправе. Међутим, ми у Зрењанину се боримо да сачувамо свако радно место, како у фабричким погонима, тако и у оваквим задругама, посебно у овој задрузи која је редак пример добре трансформације у нашој пољопривреди. Покушаћемо да, напомињем, иако немамо директне надлежности, дођемо до надлежних и верујем да ће све бити урађено у циљу заштите, пре свега, права, уз уважавање права наследника, али и радника земљорадничке задруге - рекао је Јањић.
 
 
 
 
Током данашњег састанка директор задруге Радован Бокић упознао је Јањића и његове сараднике са проблемом задруге у којој је на неодређено време запослено 75 људи и са којом сарађује велики број коопераната.
 
Указао је и да се у тој задрузи производи око 5,3 милиона литара млека, а да ће, уколико се нешто не реши, бити принуђени да у року од 90 дана почну са интензивним гашењем најбоље фарме млечних крава у Србији.
- По Закону о реституцији нама се одузима око 450 хектара најбоље земље. Надамо се да ће све ово стати, а наш једини циљ јесте да сачувамо задругу, земљу, фарму и краве, да имамо стабилан посао и добре плате - рекао је Бокић и указао да се мора брзо реаговати, а да протесних окупљања више неће бити.
 
 
 
Данашњем састанку присуствовали су, између осталих, начелник Службе за катастар непокретности Зрењанин Срђан Крајновић, Мила Панић. начелница Одељења за имовинско - правне послове и управљање имовином Градске управе, као и адвокат Бране Поповац, а Јањић је оценио да су сви на истом задатку и да се заједнички морају изнаћи реална решења.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6114/AgroKlek_0.jpg