Градоначелник у посети ОШ “Јован Јовановић Змај”: нова школска година у реновираној школи, град уложио 7 милиона динара

Уочи почетка нове школске године, данас је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарaдницима, посетио Основну школу “Јован Јовановић Змај”, која је претходних месеци у потпуности реновирана, а радове је финансирао Град Зрењанин у износу од 7 милиона динара. Извршена је замена комплетне столарије - укупно 144 прозора и пет улазних врата - обновљена је фасада и ентеријер зграде - ходници и учионице и постављени су нови олуци, што је најобимнија реконструкција зграде од 1962. године, када је школа у зрењанинском насељу “Шумица” и почела с радом. 
 
 
 
 
Нову школску годину скоро 300 ученика дочекује у новом амбијенту, а реконструкција школе иде у прилог и активностима које Град Зрењанин спроводи у области енергетске ефикасности, уштеде енергије и већем коришћењу обновљивих извора енергије, јер се очекују значајне уштеде енергената. 
 
Након обиласка школе, градоначелник Симо Салапура истакао је да ће ученици и наставни кадар имати боље услове за рад, у лепшем амбијенту.
- Ово је највећа инвестиција у овој школи још од њеног отварања, а када су генерално у питању улагања у школе и образовање, ми смо у протеклој школској години извојили вишемилионска средства и заједно са покрајинским органима власти направили добру сарадњу, с циљем да се школе адаптирају или санирају фасаде и други простори у њима - истакао је градоначелник и поменуо неке од најзначајнијих реализованих пројеката и улагања.
 
 
 
 
- Имали смо улагање од 1,4 милиона динара у Економско-трговинској школи “Јован Трајковић”, за санацију комплетног поткровља и кабинета, затим смо са 1,3 милиона динара подржали Техничку школу за набавку моторног возила као наставног средства на смеру техничара у друмском саобраћају, имали смо улагања и у основној школи у Меленцима, где су замењени гасни котлови, док се из покрајинских средстава ради фасада на Електротехничкој и грађевинској школи, на Пољопривредној школи и то су неки од пројеката који ће бити доста видљиви и допринети бољем одвијању наставе. Радује нас чињеница да ће од 1. септембра часови трајати 45 минута, дакле по старом режиму рада, и мислим да ће све бити у реду, а град је ту да и у предстојећој школској години помогне основним и средњим школама колико је то у могућности - рекао је градоначелник. 
 
 
 
Директорка ОШ “Јован Јовановић Змај” Тања Рођенков наводи да се указала потреба за заменом столарије, која је постала небезбедна и енергетски неефикасна. 
- У договору с локалном самоуправом, која је уложила 7 милиона динара, кренули смо у замену комплетне столарије, кречење, обнову фасаде, поставили смо нове олуке да би је заштитили и што се тиче енергетске ефикасности, она ће бити умногоме побољшана, уз пријатније услове за рад. Сваки разред школе има по два одељења, тако ће бити и у новој школској години, дакле у 16 одељења наставу ће похађати 292 ученика - истакла је директорка.    
 
Заједно с градоначелником, ОШ “Јован Јовановић Змај” данас су посетили и заменик градоначелника Саша Сантовац, начелница Одељења друштвених делатности Градске управе Јелена Драгић, као и председник Савета МЗ “Шумица”, на чијој се територији школа налази, Ненад Гавранић. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6171/Poseta_OS_Zmaj_0.jpg