Одржано 67. падобранско првенство Србије на аеродрому у Ечки

Министар унутрашњих послова Александар Вулин отворио је 67. Отворено падобранско првенство Србије и поручио да падобранство није спорт у ком се борите са другима, већ првенствено са собом и да, за разлику од других спортиста, падобранци побеђују страх, што их чини јакима да победе свакога и спремним да свима помогну.
- Ви сте људи који успеју да савладају исконски страх, само су два са којима се човек рађа, остало се стиче - страх од звука и губитка чврстог тла. Ко победи та два страха, он је победио и може да победи све", истакао је Вулин на аеродорму Ечка, код Зрењанина где се првенствено одржавало.
 
Министар је падобранцима поручио да му је част да буде са њима и да је поносан што једним малим делом може да каже да је падобранац.
- Велика је част бити данас овде и видети шта све Србија има да покаже и чиме све може да се поноси. Србија има чиме да нас обрадује, а ја сам вам захвалан што је чините лепшом, вредном живота у њој и вредном понављања, рекао је још министар Вулин који је такође извео падобрански скок са висине од 4.000 метара.
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је задовољство чињеницом да је град Зрењанин део овог такмичења и манифестације, јер су падобранци људи који померају границе на специфичан начин.
- Ви сте спортисти који померате границе на један посебан начин и наш град је поносан што може да учествује у организацији овог специфичног такмичења. Све то нам је омогућено јер имамо квалитетан аеродром и људе који могу да обаве сложене припреме, како бисте ви показали своје умеће. Ваш скок са хиљаду метара висине изгледа импресивно, али то је уједно и одлична промоција овог аеродрома и Града Зрењанина, јер ће захваљујући овом такмичењу многи сазнати и за друге могућности које се овде пружају у оквиру ваздухопловства - истакао је градоначелник и додао да локална самоуправа, заједно са руководством аеродрома, већ дуже ради на проналажењу решења да се овде у дужем периоду током године отвори гранични прелаз и да не буде привременог карактера. 
 
- Тиме бисмо створили услове да пословни људи долазе у Зрењанин лаким авионима, али и да аеродром Ечка постане део привредних кретања наше земље, за шта има све услове. Треба само погледати просторије, хангаре и околину аеродрома и биће јасно да руководство има планове на дуже стазе, што нас у локалној самоуправи радује. Посебно нам је важно и то што се овде организује и школа летења, па ће наш град и и по томе бити познатији, рекао је градоначелник Салапура и подсетио да се аеродром Ечка већ небројено пута доказао као одлично место за надметање, када је реч о организацији државних првенства у једриличарству, падобранству или ваздухопловном моделарству. 
 
 
 
- Верујемо да вас ни овог викенда нећемо разочарати, да ћете се лако изборити са ваздушним струјама и спустити се у центар. Надам се да ћете успети да померите границе још једном и да ће за то бити заслужне и одличне временске прилике и услови који постоје на овом аеродрому - поручио је Салапура учесницима првенства Србије.
 
Председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић нагласио је да без падобранства нема правог ваздухопловног спорта Рекао је да би опстанак овог спорта био много тежи без помоћи и подршке министра Вулина.
- Мало је речи којима бих се могао захвалити Александру Вулину за све што је урадио за ваздухопловне спортове, казао је Булатовић.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6158/Padobransko_prvenstvo_Ecka_0.jpg