Дан Сектора за ванредне ситуације МУП Србије и крсна слава свих ватрогасно-спасилачкиих јединица сектора обележени и у Зрењанину

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије обележава данас свој дан, а све ватрогасно-спасилачке јединице сектора и своју крсну славу - Неопалиму или несагориву купину (хришћанска реликвија старозаветне традиције, која се чува у истоименој цркви у склопу Манастира Свете Катарине на Синају). Обележавању славе прикључили су се и Одељење за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачка јединица Зрењанин, који су на Тргу слободе организовали тактичко-технички збор и приказ опреме и технике, уз разговор са посетиоцима и поделу едукативног материјала у вези са ванредним ситуацијама. 
 
 
 
 
ТТ збору су присуствовали и градоначелник Зрењанин Симо Салапура, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, заменик Саша Сантовац и председник Скупштине града Чедомир Јањић. Домаћини скупа били су начелник Одељења за ванредне ситуације у Зрењанину Горан Марјановић и командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Зрењанин, потпуковник ватрогасац Бранислав Милосављевић.  
 
 
 
 
Заменик градоначелника Саша Сантовац истакао је значај деловања ватрогасно-спасилачке јединице у нашем граду, али и њихово ангажовање у другим срединама наше земље, па и другим државама, као што је то летос био случај.
- Данас се обележава дан Сектора за ванредне ситуације, који је и формиран на овај датум 2009. године и чије је деловање од великог значаја за све грађане који живе на простору Републике Србије, али и оне у другим државама, које су овог лета имале проблеме с пожарима и другим елементарним непогодама. Ја сам им данас пожелео да имају што мање посла, а треба истаћи да су представници Ватрогасно-спасилачке јединице Зрењанин у претходном периоду учествовали и у гашењу пожара на Тари и Златибору - рекао је Сантовац и указао на потребу превентивног деловања и едукације становништва о понашању у ванредним ситуацијама. 
 
 
 
 
- У том смислу данас разговарамо и са децом, делимо им пропагандни материјал и приручнике за понашање у ванредним ситуацијама и на неки начин едукујемо како треба да се одреагује када дође до такве ситуације. Такође, данас имамо прилику и да јавности покажемо чиме то располаже Сектор за ванредне ситуације на територији нашег града, којом врстом возила и средстава и видимо да су наши малишани посебно заинтересовани да се упознају с возилима и њиховом наменом - поручио је заменик градоначелника Зрењанина током данашње манифестације на Тргу слободе. 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6197/tt_zborDSC_0.jpg