До 1. септембра тринаесторо деце остварило право на финансијску подршку града за лечење, средства још нису утрошена

Почетком године, градоначелник Зрењанина Симо Салапура упутио је Јавни позив за остваривање права на финансијску подршку за лечење малолетне деце са пребивалиштем на територији Града Зрењанина. 
 
Подсећамо, одлуком градоначелника, буџетска средства Града Зрењанина у износу од 2,1 милиона динара, намењена организовању новогодишњег програма, преусмерена су у хуманитарне сврхе. Износ од 600.000 хиљада динара искоришћен је за набавку 600 новогодишњих пакетића, који су додељени деци из породица корисника установа социјалне заштите, док је 1,5 милион динара издвојен за лечење малолетне деце с пребивалиштем на територији Града Зрењанина. 
 
До 1. септембра право на финансијску подршку града за лечење, набавку лекова, ортопедских помагала, оперативних захвата, дијагностичких поступака и других медицинских процедура, у складу са критеријумима прописаним Јавним позивом, остварило је тринаесторо деце и у ту сврху утрошено је укупно 1.210.700,00 динара. 
 
С обзиром да је Јавни позив отворен до утрошка средстава, пријаве се могу и даље подносити, а критеријуми за конкурисање, као и документација коју је потребно приложити, објављени су на посебној страници сајта Града Зрењанина.
 
Поступак спровођења Јавног позива обавља стручна комисија именована посебним решењем градоначелника. Комисија утврђује испуњеност услова на финансијску подршку за лечење малолетне деце, доноси оцену и мишљење и даје предлог о висини финансијске подршке по поднетом захтеву за лечење деце. Висина финансијске подршке се, на предлог комисије, утврђује решењем градоначелника у сваком конкретном случају, максимално може износити 150.000,00 динара по поднетом захтеву и исплаћује се у једнократном износу.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6181/Grad_0.jpg