Градоначелник на “Дану пешачења”: У овој акцији Зрењанин на националном нивоу један од најбоље организованих градова

Град Зрењанин придружио се данас глобалној акцији “Дан пешачења”, коју у Србији организује Планинарски савез Србије, а у нашем граду Клуб планинара “Зрењанин”. У реализацију акције укључили су се Спортски савез града и локална самоуправа, а личним учешћем подржао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Он је, заједно са својим сарадницима и бројним суграђанима, ходајући трасом зрењанинских мостова и обала, послао поруку о важности пешачења, његовом здравственом, спортском, еколошком и едукативном аспекту. Не мање важно у једној оваквој акцији било је и вишесатно дружење учесника, уз упознавање појединих делова града којима се не пролази често.
 
 
 
 
На платоу на Тргу др Зорана Ђинђића окупило се више стотина наших суграђана, ученика зрењанинских школа, љубитеља боравка у природи и ове врсте здравог начина живота, који су кренули у пешачку туру обалом Бегеја, уз девет мостова, мање познатим деоницама, у дужини од преко осам километара. Без обзира да ли су препешачили целу трасу или неки њен део, испунили су циљ акције која има посебан значај за физичко и ментално здравље наших суграђана, а посебно у борби за јачање имунитета. 
 
 
 
 
“Дан пешачења” у Зрењанину организован је на овакав начин по пети пут, а ове године то је једна од манифестација којом Град Зрењанин промовише титулу “Европски град спорта”. Градоначелник Салапура подсећа да је то признање град заслужио не само због резултата његових врхунских спортиста, већ и због промовисања спорта, физичке културе, рекреације и здравих стилова живота међу свим категоријама становништва. 
 
 
 

- Желимо да што више наших суграђана, свих старосних категорија и узраста, укључимо у неки вид бављења спортом или рекреацијом, а навика пешачења, боравка у природи, која притом укључује и еколошки и здравствени аспект, треба да буде присутна код сваког. Данашња манифестација има за циљ и подизање свести о свему томе, окупила је велики број учесника и драго ми је што смо из Зрењанина послали лепу слику, с јасном поруком - рекао је градоначелник и захвалио на одзиву свим учесницима и организаторима.
 
 
 
 
- Наш клуб планинара ове године обележио је значајан јубилеј, 70 година постојања, то је дуга и богата традиција и захваљујући њима и броју учесника које су данас окупили Зрењанин је националном нивоу један од најбоље организованих градова када је у питању “Дан пешачења”. To и приличи “Европском граду спорта” - поручио је са манифестације градоначелник Симо Салапура.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6191/Dan_pesacenja_2021_0.jpg