Градоначелник определио додатних милион динара финансијске подршке града за лечење деце

Одлуком градоначелника, Град Зрењанин определио је додатних милион динара финансијске подршке за лечење деце, тако да је укупан овогодишњи износ за ту намену повећан на 2,5 милиона динара. До данас је право на финансијску подршку града за лечење, набавку лекова, ортопедских помагала, оперативних захвата, дијагностичких поступака и других медицинских процедура, у складу са критеријумима прописаним Јавним позивом, остварило четрнаесторо деце.
- С обзиром да и даље влада интересовање за финансијску подршку, да смо допринели лечењу четрнаесторо наших малих суграђана и да је још неколико захтева у фази разматрања, одлучили смо да определимо из буџета додатних милион динара. Јавни позив остаје отворен под истим условима и критеријумима као до сада - прокоментарисао је ову одлуку градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Јавни позив за остваривање права на финансијску подршку за лечење малолетне деце са пребивалиштем на територији Града Зрењанина објављен је почетком године, када су буџетска средства Града Зрењанина у износу од 2,1 милиона динара, намењена организовању новогодишњег програма, преусмерена у хуманитарне сврхе. Износ од 600.000 динара искоришћен је за набавку 600 новогодишњих пакетића, који су додељени деци из породица корисника установа социјалне заштите, док је 1,5 милион динара издвојен за лечење деце.
 
Критеријуми за конкурисање по Јавном позиву, као и документација коју је потребно приложити, објављени су на посебној страници сајта Града Зрењанина.
 
Све приспеле захтеве за финансијску подршку за лечење малолетне деце разматра стручна комисија именована посебним решењем градоначелника. Она доноси оцену и мишљење и даје предлог о висини финансијске подршке по поднетом захтеву за лечење деце. Висина финансијске подршке се, на предлог комисије, утврђује решењем градоначелника у сваком конкретном случају, максимално може износити 150.000 динара по поднетом захтеву и исплаћује се у једнократном износу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6192/large_Grb_Indeks_300.jpg