Почела нова школска година, уписано 28 првака више, градоначелник посетио основну школу у Меленцима

Почела је нова школска година, а у први разред основних школа на територији Града Зрењанина уписано је 1025 ученика. “То је бројка која охрабрује и чињеница која радује, с обзиром да је у клупама 28 првака више него претходне године”, истакао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је данас посетио основну школу “Др Бошко Вребалов” у Меленцима и ученицима првих разреда уручио ранчеве с основним школским прибором, које традиционално сваке године обезбеђује Град Зрењанин. У томе су му помогли и сарадници, заменик Саша Сантовац и начелница Одељења друштвених делатности Градске управе Јелена Драгић
 
 
 
 
Градоначелнику су малишани и особље ОШ “Др Бошко Вребалов” приредили дочек у холу школе, где им је он и уручио поклоне. Потом су, у својим учионицама, одржали први школски час, упознали две учитељице и једног учитеља, који воде три одељења првог разреда, и с пажњом разгледали поклоне који су их чекали. 
 
Посету једној од најстаријих школа на територији града, с традицијом дужом од 260 година, градоначелник је искористио и да се упозна с радовима који се одвијају на адаптацији дела школе у ком је смештен вртић и да укаже на мере популационе политике, које реализује Град Зрењанин. Једна од тих мера тиче се отварања вртићких група у 14 насељених места, што је у Меленцима потпуно заживело и за шта код родитеља влада велико интересовање. 
 
 
 
 
- Први септембар је посебан дан у наше 22 школе у насељеним местима и у 10 школа у граду и надам се да ће у наредном периоду број уписаних првака бити и већи. Данас смо посетили школу у Меленцима, у којој је уписано 48 првака, традиционално поделили ранчеве с пратећим школским прибором и с руководством школе разговарали на који начин град може да помогне и додатно побољша услове у образовним установама - рекао је градоначелник Симо Салапура и подсетио на посету ОШ “Јован Јовановић Змај”, где је град финансирао замену комплетне столарије и реновирање школе. 
 
 
 
 
- Наставићемо с тим активностима и у другим основним и средњим школама, а што се тиче конкретно школе у Меленцима и вртићке групе која овде постоји, то је део подршке мерама популационе политике које спроводи град Зрењанин. У вртићу овде борави 138 предшколаца и деце у нижим узрасним групама, у простору који је такође град опремио, извршили смо и замену гасних котлова, радимо, дакле, и на енергетској ефикасности, у току су још неки радови у учионицама и мислим да ће овде услови за боравак деце и њихово образовање свакако бити још бољи него до сада - истакао је градоначелник. 
 
 
 
 
Директорка ОШ “Др Бошко Вребалов” Наталија Макивић наглашава одличну сарадњу с локалном самоуправом и реализацију бројних пројеката у школи, којима се унапређују услови боравка и рада у њој. 
- Изузетно сам задовољна и почаствована што смо, у протекле три године, заиста добили максималну подршку, у смислу реализације свих пројеката које смо представили локалној самоуправи. Поносна сам на новоопремљено школско двориште, на учионицу за припремни предшколски узраст, на пројекте у области енергетске ефикасности, обезбедили смо и максималну сигурност уградњом нових котлова за грејање и заиста добијамо у финансијском смислу максималну подршку да реализујемо све што је у неком моменту неопходно - казала је директорка и додала да наставу у школи похађа 470 ученика, у 12 одељења нижих и 11 одељења виших разреда. 
 
 
 
- Број ученика нам се повећава, о чему сведочи и функционисање вртићке групе, где смо морали проширити капацитете и обезбедити додатни простор у школи, како би сви заинтересовани имали могућност да бораве. Били смо једина школа у насељеним местима у којој је постојала листа чекања за вртић. Сада смо и то решили. Надамо се наставку добре међусобне сарадње с Градом Зрењанином и новим пројектима који нас чекају - поручила је директорка Наталија Макивић.     

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6173/Melenci_skola_1_septembar_0.jpg