Потписани први уговори о субвенционисању куповине бицикала, јавни позив и даље отворен

Првих двадесет наших суграђана јуче је, у Барокној сали Градске куће, потписало уговор с Градом Зрењанином о субвенционисању куповине бицикала, као еколошки прихватљивог транспорта на територији града. Овим су конкретизоване активности спроведене закључно са 16. септембром, на основу којих је 40 најбрже пријављених грађана с пребивалиштем на територији Града Зрењанина испунило услове и стекло право на субвенцију у износу од 5.000 динара за куповину бицикла код претходно изабраних привредних субјеката - продаваца.
 
 
 
Потписивању уговора присуствовала је помоћница градоначелника Јелена Травар Миљевић и представници Одељења за привреду - одсека за заштиту и унапређивање животне средине Градске управе Зрењанин. Корисници субвенције истакли су да им је ова врста помоћи добродошла у куповини, да су имали могућност избора бицикла између три продавца и да је целокупна процедура обављена на једноставан начин и у кратком временском периоду.
 
У току је обрада још једног броја приспелих захтева, од стране Комисије за реализацију набавке бицикала као еколошки прихватљивог транспорта на територији града Зрењанина, након чега ће уследити потписивање уговора, слично као јуче.  
 
 
 
Jавни позив за доделу бесповратних средстава грађанима за набавку бицикала отворен је до утрошка средстава опредељених у буџету града за ову намену, у укупном износу од милион динара, што значи да на овакав начин до новог бицикла може доћи 200 подносилаца са потпуном документацијом.
 
Јавни позив објављен је на сајту града Зрењанина у делу "Огласи и конкурси", а документација за субвенционисану куповину бицикала подноси се у Услужном центру Градске управе, канцеларија бр. 53 (Писарница).
 
Иначе, циљ суфинансирања је повећање броја бициклиста на улицама града, у сврху побољшања квалитета ваздуха и смањења загађења животне средине.
 
Право учешћа на Јавном позиву имају грађани који поседују важећу личну карту са пребивалиштем на територији града Зрењанина, у тренутку подношења пријаве.
 
Листа директних корисника преко којих се реализују мере:
“МОТО ДАНЕ” Д.О.О. Зрењанин, ул. Цара Душана бр. 12.
“KАПРИОЛО” Д.О.О. Бачка Топола, ул. Едварда Кардеља бб
“ББ ТРАДЕ” А.Д. Житиште, Трг ослобођења бб.
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6214/ugovori_za_bicikloveDSC_0.jpg