Скупштина потврдила јучерашње одлуке Градског већа, потврђени мандати двоје нових одборника

Скупштина
Сазвана по краћем року, због хитности у вези са реализацијом инвестиција, данас је у Културном центру Зрењанина одржана 13. седница Скупштине града. Под председавањем Чедомира Јањића, одборници су разматрали одлуке на које је јуче дало сагласност и Градско веће, а тичу се доношења Плана генералне регулације насељеног места Ечка и измена и допуна Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина за 2021. годину. 
 
 
 
 
Након што су, већином гласова, одборници усвојили предлог Одлуке о доношењу Плана генералне регулације насељеног места Ечка, изгласавањем допуне Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина за 2021. годину у програму се нашла и парцела у Ечки, површине близу 3 хектара, намењена мешовитој градњи и по речима заменика градоначелника Зрењанина Саше Сантовца, она ће веома брзо бити оглашена за продају.
- Већ наредне среде очекујемо расписивање новог огласа за отуђење градског грађевинског земљишта, постоји заинтересован инвеститор и то је добро за град, за његов развој, јер доноси повећање средстава у буџету и могућности за нове инвестиције на нашем подручју - истакао је Сантовац и захвалио се одборницима Скупштине града на заказивању седнице по хитном поступку. 
 
- Најважнија данашња тачка дневног реда тицала се усвајања Плана генералне регулације насељеног места Ечка, чиме смо наставили праксу доношења таквих планова за насељена места, с јасним циљем да идентификујемо тренутно стање, али и да омогућимо нове инвестиционе активности у тим местима. Свако ко је желео да се упозна с предлогом плана за Ечку могао је то да учини, три пута је та могућност оглашавана, два пута је предлог плана био на јавном увиду по тридесет дана, једном је био отворен петнаест дана. То јасно показује да је свако могао да добије жељену информацију и учествује даље у одлучивању - прокоментарисао је Сантовац одлуке донете на данашњем заседању Скупштине града.  
 
 
 
 
Скупштина је данас потврдила мандате двоје нових одборника са коалиционе изборне листе “Александар Вучић - За нашу децу”, чланова Српске напредне странке, Марка Дупљановића и Бранке Влаисављевић. Они су изабрани уместо досадашњих одборника Војислава Арсенова и Немање Милинковића, који су поднели оставке након избора за члана Градског већа (Арсенов), односно директора ЈКП “Чистоћа и зеленило” (Милинковић).

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6206/skupstinaDSC_0.jpg