Потписани уговори зу куповину још четири куће на селу - нови власници кућа у Меленцима, Белом Блату, Банатском Деспотовцу и Лазареву

У Министарству за бригу о селу у Београду јуче је организована свечаност на којој су потписани уговори на основу којих ће још четири породице добити средства за куповину сеоских кућа.
Уговоре је у име Града потписао заменик начелнице Градске управе Милош Королија, а кроз Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину, четири породце населиће куће у Меленцима, Белом Блату, Банатском Деспотовцу и Лазареву.

 

 

Раније је кроз овај прогам у Зрењанину осам празних кућа добило нове власнике и то у Перлезу, Меленцима, Белом Блату, Елемиру и Арадцу.

Министар Кркобабић је током недавне посете породици Милана Мишковића у Перлезу који је нови дом добио захваљујући том програму, истакао да интересовање за куповину кућа на селу превазилази сва очекивања.
- Из свих делова Србије стижу захтеви - рекао је тада министар и поручио свим младим људима заинтересованим за пројекат да постоје наговештаји да ће Влада Србије за те намене следеће године издвојити још више средстава. 

 

 

Нови дом Милана Мишковића, заједно са министром Кркобабићем, обишао је тада и градоначелник Зрењанина Симо Салапура који је казао да јединице локалне самоуправе не могу све саме да ураде и да су, на крилима идеје и програма које спроводи Министарство за бригу о селу и које је помогло младе да остану на селу, подржале тај пројекат.
- Зрењанин има двадесет два насељена места и битно нам је да оживимо село. У протеклом периоду Перлез није био толико атрактиван за живот, а последњих годину - две, имајући у виду инвестиције које долазе, аутопут који ће пролазити недалеко од Перлеза, почело је откупљивање кућа. Мера које је прописало Министарство за бригу о селу такође је битна, посебно нашим пољопривредницима, имајући у виду чињеницу колико је пољопривреда развијена на територији Града Зрењанина - рекао је градоначелник и истакао да се локална самоуправа труди да оживи село тако што ће побољшати инфраструктуру. 

 

 

Иначе, Програмом је предвиђена додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.
 
Уредба Владе Републике Србије предвиђа укупно 500 милиона динара за ове намене, а по једној кући максимално је могуће определити 1,2 милиона динара.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6254/ministar_krkobabic_perlez_00.jpg