Завршавају се зидарски радови на изградњи стамбеног објекта у Клеку, у току уградња столарије и унутрашњи радови

Радови на изградњи стамбеног објекта у Клеку са 25 стамбених јединица, који Град Зрењанин реализује у сарадњи с Комесаријатом за избеглице Републике Србије, одвијају се планираним темпом и прва вишеспратница у том насељеном месту добија завршне грађевинске контуре.
 
Станови су намењени избеглим и интерно расељеним лицима са простора некадашње Југославије, као и са простора Косова и Метохије, а изградња се реализује у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији који се финансира средствима Европске банке, у сарадњи са јединицом за управљање пројектима Владе Републике Србије. Вредност објекта у Клеку износи 960.000 евра и то је трећа локација на територији Града Зрењанина на којој се реализује Регионални стамбени програм. У самом граду, улицама Фрање Клуза и Панчевачкој, усељено је 76 станова, а укупна вредност Фонда Регионалног стамбеног програма који се спроводи у Зрењанину од 2018. године је близу 2,5 милиона евра. Град је обезбедио све три парцеле и припадајућу комуналну инфраструктуру. 
 
 
 
 
Радове у Клеку, на објекту спратности П+3, бруто површине 1665,32 квадратна метра, изводе новосадска предузећа “Инобачка”, “Архиком” и “BMC Connect”. У току су завршни зидарски радови - преостало је још да се подигне кров - и уградња столарије, које прате и унутрашњи радови, који се неће прекидати ни током зимског периода, како би наредног пролећа зграда била спремна за усељење будућих корисника. 
 
У Клеку ће се населити нових 25 породица и урбанизоваће се простор у Улици Саве Ковачевића у том селу, тако да изградња овог објекта има и шири значај. Број пријављених потенцијалних корисника премашио је број расположивих станова, тако да ће се о њима одлучивати на основу критеријума дефинисаних правилником Комесаријата за избеглице Републике Србије.  
 
У објекту у Клеку биће пет станова површине 30 квадрата, десет од по 40 квадратних метара, као и осам станова од 50 квадрата и две стамбене јединице од по 60 квадратних метара, што је одређено према потребама приликом урађене анкете пре почетка радова.    
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6241/zgrada_klek0.jpg