Одржан Округли сто “Јавно - приватно - грађанским партнерством до боље инклузије маргинализованих група жена на тржиште рада Зрењанина”

Поводом наставка кампање “16 дана активизма против насиља над женама”, данас је у Барокној сали Градске куће одржан Округли сто “Јавно - приватно - грађанским партнерством до боље инклузије маргинализованих група жена на тржиште рада Зрењанина”, а у организацији Града Зрењанина, Удружења пословних жена Србије и Фондације за отворено друштво.
 
 
 
Модераторка овог скупа била је др Сања Поповић Пантић - Удружење пословних жена Србије, а говориле су Снежана Вучуревић, начелница Средњобанатског управног округа, Јелена Травар Миљевић, помоћница градоначелника Зрењанина, Александра Шањевић, Фондација за отворено друштво, Горјана Поњевић Балани, послодавац, “Вудпланет”, Татјана Тодоровић, послодавац, “Агродукат”, Невена Монтресор, директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите Града Зрењанина - “Мост”, Татјана Мијатовић директорка НСЗ, филијала Зрењанин и Изабела Киш, Унија послодаваца Зрењанина.
 
 
 
Јелена Травар Миљевић истакла је да Град Зрењанин, као и претходних година, указује на важност борбе против насиља над женама и да то, низом активности, чини и ове године у периоду од 25. новембра до 10. децембра. 
- Данас организујемо округли сто који се тиче боље инклузије маргинализованих група жена на тржиште рада Зрењанина. Наш циљ је да партнерским односом створимо што боље услове и могућности за укључивање управо тих категорија на тржиште рада и касније да створимо могућности да се оне остваре и на том пољу - казала је она. 
 
 
 
Травар Миљевић је подсетила да је Град Зрењанин, 25. новембра, поводом почетка кампање “16 дана активизма против насиља над женама”, организовао догађај у центру када су на шпалир 19 наранџастих ципела положени наранџасти гербери, чиме је одата почаст свим жртвама насиља над женама страдалим у Србији у овој години.  
- Град Зрењанин је један од светлих примера када говоримо о мултисекторској сарадњи у борби против насиља над женама, наставићемо и даље са активностима до 10. децембра, а све у жељи да ова тема остане у фокусу, али исто тако свесни да само партнерски и заједничким деловањем можемо да створимо боље услове за живот - казала је још помоћница градоначелника Јелена Травар Миљевић.
 
 
 
Сања Поповић Пантић указала је да је данашњи скуп посвећен реинтеграцији рањивих група жена на тржишту рада и да је за то потребна сарадња сва три сектора - јавног, приватног и невладиног сектора. 
- Овај округли сто покушај је да окупимо представнике сва три сектора и да видимо где су могућности које свакако постоје, посебно сада када на тржишту рада мањка различитих профила радне снаге, а ми као Удружење пословних жена Србије, које је овај пројекат покренуло уз подршку Фондације за отворено друштво, видимо у томе бројне могућности. Већ смо имали врло инересантне и успешне пројекте, пре свега на реинтеграцији Ромкиња на тржиште рада и самозапошљавања, тако да верујемо да и све друге групације жена на тржишту рада, које су тренутно неактивне, могу уз одређене подршке и мере да буду интегрисане и да заправо то буде једна добитна комбинација за све три укључене стране - навела је Сања Поповић Пантић.    

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6304/okrugli_sto_0.jpg