“Дрекслмајер” добија комшије - ничу нови производни погони у свим зрењанинским индустријским зонама

Осим највећег привредног градилишта у Србији, комплекса “Линглонг”, широм Зрењанина ничу нови производни погони и хале, у скоро свим индустријским зонама. Посебно је значајно што у структури нових инвеститора преовлађују предузећа из нашег града, а наставља се и тренд проширења производње од стране инвеститора из других земаља.   
 
Након што је у првој новој градској привредној зони, “Багљаш - аеродром” већи део земљишта (40,4 хектара) закупила компанија “Фива - Валтер Група” и саградила погоне намењене компанији “Дрекслмајер”, сада је на том простору, парцели од око 3 хектара, у току градња нове хале, површине око 6.500 квадратних метара. Инвеститор је део компаније “Фива”, “R&W” д.о.о, а радове финансира “H&S Корпорација” д.о.о. из Суботице. На градилишној табли истакнуто је да је хала намењена производњи различитих производа за замрачивање станова и нестамбених објеката, тако да се у њу планира пресељење белгијске компаније “Talent 4 Blinds”, која с успехом послује у закупљеном простору у индустријској зони “Југоисток” од 2018. године и бави се производњом различитих врста ролетни и декорација за прозоре. 
 
 
 
 
Радове на изградњи хале изводи београдско предузеће ”PENTA GE.CO. Construction” д.о.о, које је заокружило грађевинску конструкцију објекта, а тренутно зрењанинско предузеће “Еко Градња” изводи партерне радове на платоу и прилазним путевима хали. Рок за завршетак свих радова је август наредне године. 
 
Контуре савременог пословног објекта добија будући дистрибутивни центар предузећа из нашег града” Керамика Јовановић”, на парцели од укупно 3 хектара, код првог улаза у зону “Југоисток”. Завршена је изградња летос започете хале, a у току је партерно уређење околног простора и приступних саобраћајница. 
 
 
 
 
У трећој новој индустријској зони - “Исток”, чија се експанзија тек очекује изградњом последњег крака обилазнице око града, уз постојеће погоне “Новареса” и “ИСКА”, производне капацитете подиже зрењанинско предузеће “General solutions”. На површини од око 1.600 квадратних метара ова фирма, која тренутно ради у закупљеном простору некадашње фабрике тепиха, планира да производи металне делове, склопове и структуре и да пружа услуге паковања свих величина за производна постројења. Инвеститор припада групи водећих компанија у области производње метала и префабрикације челичних и варених компоненти за разне гране индустрије у региону.   
 
 
 
 
Коментаришући ове информације, као и чињенице да је продаја градског грађевинског земљишта реализована ове године на основу два расписана огласа, градоначелник Зрењанина Симо Салапура истиче да се привредни развој Зрењанина не може зауставити. 
- Нови погони који се граде или већ успешно послују у нашим индустријским зонама неминовно су довели и до развоја других привредних грана, првенствено грађевинарства. Инвеститори најбоље знају да је ово град који има перспективу. Како иначе објаснити да је у Зрењанину ове године продато неизграђеног грађевинског земљишта у вредности од укупно 60 милиона динара. Највећи део продатих површина биће искоришћен за градњу нових станова или производних погона - наглашава Салапура и додаје да ће се тиме додатно покренути грађевинска оператива и нови талас инвестиција, што само доказује да су досадашње одлуке државе о усмеравању инвеститора у Зрењанин биле исправне. 
 
- Осим станова које ће градити компанија “Линглонг” на простору од 2,8 хектара, битно нам је да је и даље атрактивно неизграђено земљиште у радним зонама, али и да се као атрактивно место за градњу појављује и подручје око Бање Русанде, где очекујемо нове идеје и улагања која ће унапредити понуду овог бањског комплекса - навео је градоначелник. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6316/bagljas_nova_hala_0.jpg