Едукације за ђаке прваке у насељеним местима: за већу безбедност, уз подршку Града Зрењанина и Савета за безбедност саобраћаја

У периоду од 15. до 19. новембра ове године, Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Зрењанина организовао је едукације из области безбедности саобраћаја,  намењене ђацима првих разреда шест основних школа у насељеним местима на нашем подручју.  
 
У салама основних школа “Братство” у Арадцу, “Светозар Марковић Тоза” у Елемиру, “Др Александар Сабовљев” у Ечки, “Свети Сава” у Стајићеву, “Славко Родић” у Лазареву и “Јован Дучић” у Клеку за потребе едукације постављен је саобраћајни полигон са пратећом опремом и сигнализацијом, на ком су деци, на приступачан начин, предочене различите ситуације у саобраћају.
 
 
 
 
Најмлађи ђаци су, кроз практичан рад на полигону, упознати са основним правилима, прописима, радњама и поступцима са којима се свакодневно сусрећу у саобраћају, а која ће им помоћи да буду безбеднији учесници у саобраћају. Посебно су обрађене следеће радње: прелазак преко пешачког прелаза на семафоризованој раскрсници, прелазак преко пешачког прелаза на раскрсници која није семафоризована, како се крећу у ситуацијама када не постоји тротоар, које саобраћајне површине користе одређене категорије учесника у саобраћају и друго.
 
 
 
 
Као поклоне, Савет за безбедност саобраћаја је ђацима првацима који су присуствовали едукацији обезбедио и пригодне брошуре “Пажљивкова правила саобраћаја” и светлоодбојне (рефлектујуће) наруквице.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6309/Edukacija_u_saobracaju_2021_0.jpg