Градоначелник у обиласку ЈКП “Чистоћа и зеленило”: људство и механизација спремни за зимско одржавање јавних површина у граду

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заједно са замеником Сашом Сантовцем, посетио је данас ЈКП “Чистоћа и зеленило”, како би се уверио у спремност тог комуналног предузећа за зимско одржавање јавних површина у нашем граду.
- Настављамо обилазак наших служби које воде рачуна о одржавању улица, тротоара и бициклистичких стаза у зимском периоду, и након што смо посетили зимски пункт  предузећа “Еко Градња”, која већ десету годину одржава наше локалне путеве, а спремно је и предузеће које одржава државне путеве, Јавно предузеће “Путеви Србије”, данас смо у посети нашем јавном комуналном предузећу “Чистоћа и зеленило”. Уверили смо се да је обезбеђено довољно агрегата, средства и људство су спремни и драго ми је да у приправности дочекујемо зиму - рекао је градоначелник Салапура и додао да ово комуналном предузеће треба похвалити и у другим сегментима.
 
 
 
 
- Посебно мислим на акцију озелењавања града коју заједно спроводимо и у којој Град Зрењанин има велику подршку овог предузећа. На томе им се захваљујем, желим да похвалим њихове службе и надам се да ће ове године зима бити таква да неће имати много посла - нагласио је градоначелник. 
 
Вршилац дужности директора ЈКП “Чистоћа и зеленило” Немања Милинковић потврдио је да зимска служба тог предузећа спремно дочекује сезону.
- Имамо довољно средстава и запослених за обављање свих предвиђених активности које се тичу зимског одржавања и распоређени су у три смене. Од механизације имамо мале тракторе са посипачима соли и чистилицама за снег, комбиноване машине са раоницима за снег, кипер камионе за одношење снега са главног трга и из центра града, мање избациваче снега, топове, око 120 тона путарске соли и 60 тона камене ризле на лагеру - наводи Милинковић и додаје да грађани треба да узму у обзир да постоје приоритети у зимском одржавању јавних градских површина.
 
 
 
 
- Наши приоритети су тротоари и тргови у ужем градском језгру, у пешачкој зони, бициклистичке стазе уз магистралу, пешачке стазе и приступи свим мостовима, надвожњацима, степеништа и аутобуска стајалишта - рекао је вршилац дужности директора ЈКП “Чистоћа и зеленило” и поручио да грађани треба да се радују снегу, али и да воде рачуна о одржавању површина испред својих кућа.   
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6321/zimska_sluzba_cistoca_2021_0.jpg