Одржана последња седница Скупштине града у овој години - усвојен буџет за наредну годину пројектован на 6,3 милијарде

Скупштина

Седница Скупштине града Зрењанина, којом је председавао Чедомир Јањић, одржана је данас у Великој сали Културног центра, а пред одборницима се нашло више од сто тачака дневног реда.

 

 

Прва тачка коју су усвојили јесте Предлог Одлуке о буџету града Зрењанина за 2022. годину.
Градоначелник Симо Салапура је рекао да је на последњој овогодишњој скупштинској седници управо та тачка била једна од најважнијих.
- Буџет је пројектован на 6,3 милијарди, што је реално планиран буџет за наредну годину имајући у виду чињеницу да се константо у приходној страни појављује раст пореза на зараде, као и значајно увећање средстава када су у питању екстерни извори финансирања, односно давања од стране Републике и Покрајине ка нашем буџету - рекао је градоначелник Салапура. 

 

 

Навео је и да је веома битно што је у развојној компоненти 20 процената средстава за инвестиције, а тичу се израде пројектно - техничке документације, израде планова детаљне регулације, као и регулисања, изградње и реконструкције саобраћајница.

- Значајан износ је опредељен, у укупном износу од 400 милиона динара, што је рекордан износ, такође, имамо део који се тиче инфраструктурног опремања наших локација за индустрију и привреду, такође, значајан део средстава, кроз кредит и кроз сопствена давања определили смо за изградњу канализације у нашим насељеним местима, бушење бунара који су потребни у нашим сеоским месним заједницама и многи други програми који се тичу унапређења квалитета живота суграђана, како у граду, тако и на селу - објаснио је он.

 

 

Градоначелник Симо Салапура указао је и да се водило рачуна о социјалној компоненти.
- Прошле године смо увели раздел који се тиче помоћи за лечење болесне деце на територији нашег града, тај износ је ове године 2,5 милиона, такође, настављамо давања социјо - хуманитарним организацијама, давања у изградњу инфраструктуре у спорту и мислим да смо ове године на добром путу што се тиче и агенде којом држава, односно Влада Републике Србије и Влада покрајине препознаје наш град и заузимамо важно место у тој агенди. Подсетићу и да смо ове године добили 448 милиона за инфарструктурно опремање наше индустријске зоне,а такође, крајем ове године добићемо и 510 милиона средстава планираних за замену водоводних цеви на територијама четири месне заједнице у нешем граду, као и за изградњу мерно - регулационих уређаја који ће мерити утрошак воде на територији нашег града - рекао је још градоначелник Зрењанина Симо Салапура. 

 

 

 

Међу осталим тачкама које су усвојене у наставку данашње седнице су Одлука о изменама Одлуке о приступању изради плана развоја града Зрењанина за период од 2021. до 2028. године, као и Одлука о измени и допуни Одлуке о снабдевању водом за пиће, пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода.

 

 

Усвојени су и програми пословања јавних предузећа и установа за наредну годину, као и решења о именовању чланова Управних и Надзорних одбора основних и средњих школа у граду и насељеним местима. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6336/skupstina_00.jpg