Градоначелник, поводом обележавања школске славе Светог Саве: од првог септембра бесплатни уџбеници за све зрењанинске ђаке прваке

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура најавио је данас, приликом обележавања школске славе Светог Саве, да ће сви ђаци са територије Града Зрењанина, који на јесен полазе у први разред основне школе, добити бесплатне уџбенике.  
- Град Зрењанин ће за све ђаке који полазе у школу 1. септембра године обезбедити бесплатне уџбенике, уз бесплатне ђачке торбе и припадајући прибор, као што је било и до сада. То је још један вид помоћи града и наш допринос родитељима ђака првака да своје малишане што лакше припреме за велики и значајан догађај, полазак у школу - рекао је градоначелник.
 
 
 
 
Он је данас посетио највећу градску основну школу, “Петар Петровић Његош”, и као кум присуствовао обележавању школске славе Светог Саве. У скромнијој свечаности у односу на неке раније школске године и без присуства ученика, уз резање славског колача, он је кумство предао др Игору Китарескуу, директору зрењанинске Опште болнице. 
 
 
 
 
Градоначелник Салапура је поручио да је Савиндан је важан за све школе, јер се на тај начин чува успомена на првог српског архиепископа и великог просветитеља, који је показао шта значи праштање, љубав, достојанство, част и знање.
- Свети Сава је поставио темеље образовања, просветитељства, правде и истине и српски народ је срећан што има такву личност у својој историји. Светосавље је пут којим морамо да идемо и ја свим наставницима, директорима, просветним радницима, а посебно ђацима у школама на територији нашег града упућујем срдачне честитке поводом школске славе Светог Саве - истакао је градоначелник Зрењанина. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6393/Sveti_Sava_2022_OS_Njegos_0.jpg