Наставак сарадње Града Зрењанина са Специјалном болницом “Еликсир” - нови бесплатни офталмолошки прегледи за грађане Зрењанина

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и Ружа Суботић, директорка Специјалне офталмолошке болнице “Еликсир” у Новом Саду, потписали су данас уговор о наставку сарадње, започете прошле године, на основу ког ће та болница организовати нове циклусе бесплатних прегледа за грађане са територије Града Зрењанина током 2022. године. Потписивању је присуствовао и Горан Делић, менаџер пројекта “Лакше до бољег вида - “Еликсир” долази код вас” који је та болница прошле године реализовала у осам локалних самоуправа на територији Републике Србије.
 
 
 
У Зрењанину су у току претходне године организована четири циклуса бесплатних офталмолошких прегледа, током којих је прегледано скоро 200 наших суграђана. Због интересовања за овакву врсту прегледа и њиховог значаја, Град Зрењанин наставља сарадњу с “Еликсиром” кроз нова четири циклуса прегледа, од којих би први требало да буде реализован у току фебруара. 
 
 
 
У акцију је укључен и Дом здравља “Др Бошко Вребалов” у Зрењанину, у чијим су ординацијама вршени прегледи од стране домаћих и руских стручњака у области офталмологије. У питању нису само стандардни прегледи одређивања диоптрије или наочара, већ се ради искључиво о офталмолошком прегледу на ком се може уочити и проценити да ли је пацијенту потребна дијагностика задњег сегмента ока и да ли се сумња на неко озбиљније обољење. У случају глаукома, или дијабетеса, веома присутног у Војводини, прве промене се запажају управо на оку и ако се открију благовремено, уз адекватну терапију, не долази до даљих проблема.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6392/Ugovor_Eliksir_26-01-2022_0.jpg