Потписан уговор о отуђењу највеће грађевинске парцеле у неком од насељених места - 14 милиона динара за 2,8 хектара земљишта на ободу Ечке

Град Зрењанин остварио је у претходној години рекордне приходе од отуђења градског грађевинског земљишта, јер је од продаје парцела на основу два јавна огласа у буџет Града Зрењанина уплаћено скоро 60 милиона динара. Уз бројне парцеле у самом граду Зрењанину, на којима ће инвеститори градити пословне, индивидуалне стамбене и објекте колективног становања, забележена је и продаја највеће грађевинске парцеле у неком од насељених места - 2,8 хектара на улазу у насељено место Ечка, за коју је инвеститор, компанија “Линглонг”, платио 14 милиона динара. 
 
Кроз рефлексију продатих грађевинских парцела, стоји и податак да је у овом тренутку на територији Зрењанина отворено више од десет градилишта нових станова, да је у припреми још неколико локација и да је то најпоузданији показатељ укупних привредних кретања у граду. Изградња великих производних погона, као и најављене капиталне инфраструктурне инвестиције чија реализација предстоји, учиниле су тржиште станоградње у Зрењанину веома динамичним и тај процес биће присутан и у овој грађевинској сезони. 
 
 
 
 
Значајан допринос изградњи станова, и то кроз изградњу пет стамбених објеката са око 300 станова, даће и компанија “Линглонг”, чији су представници данас у Градској кући потписали уговор о отуђењу градског грађевинског земљишта са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром
 
Како је истакао градоначелник Зрењанина приликом доношења решења Градског већа о отуђењу грађевинског земљишта, објекти колективног становања у Ечки биће намењени резиденцијалном становању, као и за станове српским и кинеским радницима, запосленим у самој компанији. Оваква инвестиција неминовно доводи и до изградње пратећих садржаја, попут нових трговинских објеката, пословних локала друге намене, дечјих игралишта и слично, омогућава нова запошљавања и генерално мења економску слику окружења.  
 
 
 
Парцела на којој ће се градити ново стамбено насеље налази се на ободу насељеног места Ечка и ослања се на појас будућег аутопута Београд - Зрењанин - Нови Сад, који ће се са садашњим државним путем Зрењанин - Београд укрштати управо на потезу између улаза у Ечку и индустријске зоне “Југоисток”, односно погона “Линглонга”. Уз овако планирану будућу изградњу, Ечка у скорој будућности постаје, практично, део града Зрењанина.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6389/kinezi_potpisivanje_0.jpg