Током три године хуманитарне акције “Спортом за боље сутра” прикупљено скоро два милиона динара - за осмехе и радост деце у стању социјалне потребе

Доделом више од 200 килограма сланих и слатких производа деци у пет у градских установа и удружења, још једном је истакнут значај хуманитарне акције “Спортом за боље сутра”, која обележава три године од покретања. Прикупљена током финалног дана Зимског турнира у малом фудбалу, ова донација наставља континуитет идеје инициране септембра 2018. године, кроз пилот-пројекат, а озваничене фебруара 2019. године, потписивањем споразума о сарадњи између Града Зрењанина, организације Црвеног крста, Центра за социјални рад, Савеза за школски спорт, Спортског савеза града и Јавне установе “Спортски објекти”.
 
Циљ акције је да се на спортским градским манифестацијама прикупљају добровољни прилози у хуманитарне сврхе, а добијена средства се усмеравају на побољшање услова за живот, образовање и бављење спортом деце и омладине у стању социјалне потребе и подршку волонтерском сервису Црвеног крста Зрењанин. Прилози се прикупљају постављањем пригодне хуманитарне кутије на спортским манифестацијама током године и донацијама правних лица. 
 
Септембра 2018. године је кроз пилот-пројекат, током “Трке за срећније детињство” и “Зрењанинског полумаратона” прикупљено 112.000 динара.  
 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура изнео је податак да је од тада, током спортских манифестација и догађаја у граду, у фонд акције прикупљено скоро два милиона динара. 
- Зрењанин јесте град спорта и град хуманости и то је спојено кроз акцију “Спортом за боље сутра”. Заједно с организацијом Црвеног крста, та смо средства определили за унапређење волонтерског рада у Црвеном крсту, мањи део, а већи део за вишедневни боравак укупно сто наших малишана из хранитељских породица и породица слабијег материјалног стања у одмаралишту Црвеног крста на Вршачком брегу. У питању је лепа акција која ће бити настављена - рекао је градоначелник.
 
Такође, из фонда “Спортом за боље сутра” обезбеђени су и бројни пакети помоћи деци корисника Народне кухиње, унапређен је рад и набављена нова опрема за волонтере те организације, организован је њихов одлазак у Зимску школу и Омладински камп Црвеног крста, а део средстава који још увек није утрошен биће усмерен онима којима је таква врста помоћи најпотребнија.
 
 
 
 
Чланови Црвеног крста Зрењанин били су присутни на свим значајним спортским такмичењима и манифестацијама у граду и пружали су санитетско обезбеђење учесника и посетилаца као и логистичку подршку реализацији догађаја. Управо приликом организовања тих догађаја, захваљујући великом залагању Спортског савеза града Зрењанина, прикупљена су значајна средства за фонд хуманитарне акције “Спортом за боље сутра“.
 
Захваљујући прикупљеним средствима у току 2021. године, у износу од 700.000 динара, Црвени крст је реализовао три значајна догађаја у току овог зимског распуста, те је укупно 50 деце и младих боравило у одмаралишту Црвеног крста на Вршачком брегу у периоду од 10-13. јануара. Од тога, 15 деце узраста петог разреда је боравило на четвородневном превентивном опоравку, 18 ученика шестих разреда је похађало Зимску школу подмлатка Црвеног крста, док је за младе волонтере Црвеног крста Зрењанин организован Омладински камп Црвеног крста Зрењанин. Такође, унапређен је њихов рад и набављена нова опрема, коју ће користити у предстојећим активностима. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6387/sportom_bolje_sutra_0.jpg