“Буди живот - донирај крв”: НУРДОР позива на акцију добровољног давања крви у уторак, 22 фебруара, на Багљашу

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), позива све који су у могућности да се одазову на велику акцију добровољног давања крви, организовану ове године поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака, а под слоганом “Буди живот - донирај крв”.
 
Акција добровољног давања крви у Зрењанину биће организована у згради месних заједница у насељу “Багљаш”, у уторак, 22. фебруара, у периоду од 9.00 до 12.00 часова.
 
НУРДОР саопштава да, након две веома изазовне године које су иза нас, верује да смо научили да су солидарност, емпатија и одговорност најважније да би једна заједница функционисала и да би једно друштво било здраво и добро место за живот.
 
 
“У вези са тим одлучили смо да ове године 15. фебруар посветимо добровољном давању крви и позивамо вас да нам се у томе придружите.
 
У Србији од 100 људи који могу дати крв то учини троје. Такође, у Србији сваког дана једно дете оболи од рака. Током лечења често морају да примају трансфузије и то је оно што им спаси живот. Услед епидемије и бројних проблема, ситуација са залихама крви у нашој земљи је веома неповољна.
 
Донације нису само материјалне и наш допринос не зависи увек од тога колико новца можемо да донирамо. Напротив, оно што је најважније да би се сачували животи заправо није материјално и већина нас то може да донира 4 пута годишње.
 
Када бисмо то радили, ниједно дете не би дошло у ситуацију да му живот буде угрожен јер залихе крви нису довољне.
 
Такође, овом приликом ће за све заинтересоване бити омогућено приступање у Регистар давалаца костне сржи. За малишане оболеле од леукемије или рођене са тешким болестима крви, често је једини спас трансплантација костне сржи од здравог даваоца. Више информација о важности Регистра можете пронаћи у брошури.
 
Уколико желите да донацијом подржите Мисију удружења и велики пројекат нове НУРДОР Родитељске куће у Београду, уплату можете извршити на рачун удружења 170-30010715000-82. За све додатне информације о пројекту и договоре око размене Уговора о донацији, најљубазније вас молимо да нас контактирате на доле наведене адресе и бројеве телефона. За сва питања и информације можете нам писати на е-mail office@nurdor.org или нас позвати телефоном: 011/2681555 и 011/2681554.”, наводи се у саопштењу НУРДОР-а.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6421/NURDOR_2022_0.jpg