Град Зрењанин и излагачи из средњег Баната представљени на Међународном сајму Agro Belgrade 2022

Град Зрењанин, заједно са неколико излагача са подручја средњег Баната, учествовао је на трећем Међународном сајму воћарства, виноградарства и повртарства Agro Belgrade 2022, одржаном од 27-29. јануара на Београдском сајму.
 
Agro Belgrade је подржан од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Града Београда - Секретаријата за привреду и УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду. Током трајања овог сајамско-конференцијског догађаја представило се око 500 домаћих и међународних излагача из области пољопривредне механизације, система наводњавања и противградне заштите, семенарства и расадничарства, прихране и заштите биља, али и области производње прехрамбених производа од воћа и поврћа.
 
 
 
Agro Belgrade 2022 био је и место представљања потенцијала локалних самоуправа и држава из региона и других земаља у области воћарства и повртарства. Међу учесницима био је и Град Зрењанин, у оквиру чијег штанда се посетиоцима сајма представило и неколико произвођача са подручја средњег Баната - “Царска башта” д.о.о. из Зрењанина, “Van Drunen Farms Europe” из Банатског Карађорђева, “Фригло” из Сутјеске, “Винарија Шомођи” из Зрењанина и удружење пољопривредних произвођача из Михајлова. 
 
 
 
Учесници сајма из нашег региона задовољни су својим наступом и већ су остварили одређене пословне контакте с потенцијалним сарадницима и купцима, пре свега из Републике Словеније. Иако је Међународни сајам Agro Belgrade још увек релативно нова и млада манифестација, треће његово издање показало је да влада интересовање посетилаца и пословних субјеката у области воћарства, виноградарства и повртарства за оваквом врстом представљања и сигурно је да ће у наредним годинама доживљавати експанзију и окупљати још већи број излагача. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6402/Agro_Belgrade_2022_sajam_0.jpg