Кинеска компанија “Линглонг” донирала је још 70 садница нашем граду, сличне акције биће организоване и у наредном периоду

Кинеска компанија “Линглонг” донирала је још 70 садница нашем граду које су данас засађене између тениских терена и “Моста на сувом” у присуству градоначелника Зрењанина Симе Салапуре и Џао Хонгтаоа, сениор директора компаније Линглонг , као и представника те компаније и ЈКП “Чистоћа и зеленило”.

 

 

Џао Хонгтао казао је да је “Линглонг” већ око три године у Србији, а да су у Зрењанин дошли у пролеће пре две године. 
- Као и сви наши суграђани, имамо жељу да допринесемо овом граду и да живимо у још лепшем Зрењанину. Из тог разлога смо прошле године овде по први пут оргнаизовали акцију садње. Ове године смо решили да наставимо са остваривањем наших заједничких циљева садњом дрвећа на овом месту где смо се окупили. Зрењанин је град у којем не само послујемо, већ и живимо. Као и сви наши суграђани, слободно време неретко проводимо шетајући око језера и драго нам је да ћемо од сада имати још већу жељу да га посећујемо. Од данас, овај део града красиће 70 садница, које су “Линглонг” и град Зрењанин заједнички посадили и учинили овај део града зеленијим и пре доласка пролећа - рекао је он.
Џао Хонгтао изразио је уверење да ће, захваљујући труду и раду запослених у тој компанији, уз подршку града, Зрењанин учинити још лепшим местом за живот, и да ће из тог разлога у наредном периоду наставити са сличним активностима. 

 

 

Захваљујући на донацији градоначелник Салапура рекао је да је Град Зрењанин у акцију озелењавања кренуо у јесен прошле године преко пројекта који је реализован заједно са Министарством за заштиту животне средине.

- Укупна средства која су била намењена за озелењавање износила су око 20 милиона динара, а подсетићу да смо обогатили Парк “Путниково” спровели пејзажно уређење дуж Булевара Вељка Влаховића, дела код тржног центра “Биг”. Посебно смо поносни што и држава и покрајина дају подршку оваквим акцијама, али и друштвено одговорне компаније као што је “Линглонг”- рекао је градоначелник.

 

 

Он је подсетио да је данашња акција озелењавања друга заједничка акција коју Град спроводи са компанијом “Линглонг”.
- Имали смо садњу дрвореда уз Банатску улицу, а сада смо овде у насељу Мала Америка. Подсећам да ово није једина кација коју имамо са овом компанијом, већ је то стварање темеља једне дугорочне сарадње и када је у питању озелењавање, али и обогаћивање садржајима и подршка локалне заједнице када је у питању компанија Линглонг - казао је градоначелник.

 

 

Указао је и на акцију организовану захваљујући Линглонгу током које је двадесеторо деце, малих фудбалера учествовало у кампу Фудбалског савеза Србије.
- Оно што је за нас посебно важно, када је компанија Линглонг у питању јесу нова радна места, преко 600 милиона динара који ће се на годишњем нивоу сливати у градску касу и касу Решублике Србије а наравно оно што сви деценијама чекамо је изградња аутопута који ће умногоме променити сваку, а посебно привредну слику нашег града и која ће додатно да наш град ставити као конкурент када је у питању долазак нових инвестиција а самим тим и бољи квалитет живота - рекао је још градоначелник Симо Салапура.

 

 

Из ЈКП “Ћистоћа и зеленило” најавили су да ће наредних дана акције озелењавања бити настављене у још неким деловима града за шта је новац обезбеђен из градског буџета. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6423/sadnja_ling_long_00.jpg