Подршка Градског већа града Зрењанина активностима НУРДОР-а и позив за учешће у сутрашњој акцији

Чланови Градског већа града Зрењанина подржали су активности Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) и позвали суграђане да се одазову сутрашњој великој акцији добровољног давања крви. Већници су такође, издвајањем финансијских средстава у износу од 50 хиљада динара, подржали Мисију удружења и велики пројекат нове НУРДОР Родитељске куће у Београду. 
 
Председавајући Градског већа, градоначелник Симо Салапура, истакао је значај учешћа у акцијама НУРДОР и све видове подршке, како институција у целини, тако и појединаца. Подсетио је да се Град Зрењанин сваке године придружује НУРДОР-у поводом 15. фебруара Светског дана деце оболеле од рака, и да ће тако бити и ове године. И сам вишеструки добровољни давалац крви, градоначелник добро препознаје значај акције “Буди живот - донирај крв”, али указује и на све друге могућности за помоћ.
- Племенита и хумана мисија НУРДОР-а, усмерена ка малим, али безгранично јаким борцима, деци оболелој од рака, сигурно никог не оставља равнодушним и наша је људска и свака друга обавеза да им помогнемо у свему што раде и организују. Жао ми је што нисам у могућности да поново дам крв, јер сам то недавно учинио, али сам иницирао да их овога пута подржи Градско веће града Зрењанина, а верујем и бројни наши суграђани - поручио је градоначелник Зрењанина. 
 
Акција добровољног давања крви у Зрењанину биће организована у згради месних заједница у насељу “Багљаш”, сутра, 22. фебруара, у периоду од 9.00 до 12.00 часова. Могуће је НУРДОР подржати и слањем СМС поруке 1 на број 1150, или уплатити средства на рачун удружења 170-30010715000-82. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6422/Gradsko_vece_0.jpg