Покрајински секретар Сакалаш у радној посети Дому ученика “Ангелина Којић - Гина”: узорна установа на прави начин утрошила средства за санацију крова објекта

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице Жолт Сакалаш и заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић посетили су јуче Дом ученика средњих школа “Ангелина Којић - Гина” у Зрењанину и том приликом уверили се на који начин су утрошена средства која је Покрајинска влада определила 2020. године за санацију крова објекта. Посети је присуствовао и директор Педагошког завода Војводине Јанош Пушкаш
 
 
 
 
У разговору са домаћинима, градоначелником Зрењанина Симом Салапуром, начелницом Школске управе за Банат Снежаном Олушки Влачић и директором дома Добрицом Брдарићем, покрајински секретар Сакалаш изразио је задовољство због изгледа и начина функционисања Дома ученика, као и због бројних активности које се у њему реализују. Покрајинска влада је одобрила приближно 6 милиона динара за санацију крова објекта, чиме је умногоме побољшала услове за рад и боравак ученика, али и омогућила додатно опремање простора у поткровљу и проширење садржаја у дому. 
 
 
 
 
Градоначелник Салапура указао је на добру сарадњу локалне самоуправе са покрајинским секретаријатом и заједничко финансијско учешће у бројним пројектима, а посебно на сарадњу Града Зрењанина и Дома ученика “Ангелина Којић - Гина”. Истакао је да је потпуно оправдано разговарати о проширењу његових капацитета и градњи додатних садржаја, јер је дом ван школске године конкурентан смештајни објекат, нарочито за потребе спортиста и спортских кампова. Кроз спорт, с обзиром на локацију у центру Зрењанина и близину најзначајнијих градских спортских објеката, дом ученика ће се најбоље одржавати и развијати, навео је градоначелник. У том светлу, разговарало се и о смештају учесника 9. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине (СОШОВ), чији ће Зрењанин бити домаћин.  
 
Директор Брдарић упознао је секретара Сакалаша са реализованим пројектима и планираним инвестицијама у наредном периоду, истакавши да за смештај у дому сваке године влада велико интересовање, те да се размишља о могућностима за његово проширење. Обилазак свих сегмената објекта завршен је у поткровљу, где је, након санације крова, осмишљен и опремљен нови простор, намењен слободним активностима ученика и гледању телевизије.    
 
 
 
 
Дом ученика средњих школа “Ангелина Којић - Гина” функционише са традицијом дугом 75 година, а од 1994. године носи име по учитељици и првој управници Дома за ратну сирочад у Зрењанину. Располаже смештајним капацитетима за 310 ученика, а у ресторану обезбеђује и исхрану за 150 студената са високошколских установа у Зрењанину. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6411/poseta_domu_ucenika_0.jpg