Преминула каратисткиња Снежана Перић, саучешће градоначелника Зрењанина

Сви водећи медији у земљи пренели су вест да је у 44. години, након дуге и тешке болести, у Београду преминула некадашња каратисткиња Снежана Пантић, девојачко Перић. Била је не само најтрофејнија каратисткиња, већ и једна од најуспешнијих спортисткиња нашег града. 
 
Рођена је 18. јуна 1978. године у Зрењанину, а каратеом се бавила две деценије. Постала је једна од најмлађих шампионки света, а наступајући за свој клуб и државну репрезентацију освојила је 36 медитеранских, европских и светских медаља. Првакиња државе била је 16 пута, а са клупским колегиницама из Карате клуба “Дијамант” (сада “Зрењанин”) донела је у наш град титулу клупског шампиона Европе. 
 
 
 
За спортске заслуге, освојено државно и јуниорско европско првенство, 1998. године добила је “Награду града Зрењанина”. 
 
Била је удата за бившег голмана Фудбалског клуба “Партизан” Ђорђа Пантића. Иза себе је оставила супруга и 15-годишњу ћерку.
 
Поводом смрти Снежане Пантић, изразе саучешћа породици и Карате клубу “Зрењанин” упутио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, и сам истакнути каратиста, тренер у том клубу и спортски радник.
- Отишла је једна од најбољих из нашег света каратеа, чијим смо се успесима и трофејима радовали и поносили не само ми који смо били у том спорту и њеном клубу, већ и сви грађани Зрењанина и љубитељи спорта широм наше земље. Својим преданим односом према спорту и резултатима које је остварила, немерљиво је допринела развоју каратеа, али и зрењанинског спорта уопште. Нека јој је вечна слава и хвала - наводи се у телеграму градоначелника Зрењанина.
 
Место и време сахране Снежане Пантић биће накнадно објављени.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6410/Snezana_Peric_CB_0.jpg