Расписан конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину

Након што је претходне године ова акција Министарства за бригу о селу наишла на велики одјек, јуче је расписан конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину. За куповину празних кућа ове године опредељено је 500 милиона динара, а максимални износ по једној некретнини износи 1,2 милиона динара.
 
После веома успешног програма спроведеног у 2021. години, бесповратна средства се и ове године додељују младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом. 
 
Акција је изазвала интересовање и на територији Града Зрењанина, те је на овакав начин купљено 20 кућа, у 12 насељених места.
 
Текст јавног конкурса, са потребном документацијом и обрасцима, може се наћи на страници сајта Министарства за бригу о селу, на линку https://mbs.gov.rs/konkursi.php, или на сајту Града Зрењанина, страници Конкурси и огласи http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi
 
Сви заинтересовани за информације, са територије Града Зрењанина, могу се обратити Оливери Ристић Костић из Градске управе, на број телефона 066-8660037 или у Канцеларији бр. 8 Градске управе Зрењанин, радним данима од 8-12 часова. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6425/Grad_0.jpg