“Штрабаг” одржао састанак с таксистима и предузетницима - у понедељак почињу радови на државном путу кроз град, на две деонице потпуна обустава саобраћаја

Компанија “Штрабаг”, у својству извођача радова, саопштила је да у понедељак, 28. фебруара 2022. године, почиње с извођењем радова на појачаном одржавању 8,7 километара државног пута I-Б реда 13 на деоници кроз град, од Житног трга у Зрењанину до Ечке, односно укрштања с путевима за Лукићево и Орловат.
 
Радови ће се изводити фазно, по деоницама, а у понедељак почињу истовремено на две деонице, уз тоталну обуставу саобраћаја и његово преусмеравање на алтернативне правце. Планирани рок за извођење радова на ове две деонице је 2. април 2022. године.  
 
На првој деоници, саобраћај се обуставља дуж целе Улице Николе Пашића, од Житног трга до раскрснице улица Николе Пашића / Нушићева / Бирчанинова / Београдска, у дужини од 570 метара. Саобраћај се преусмерава од раскрснице улица Булевар Милутина Миланковића (“Магистрала”) / Житни трг / Милетићева, на државни пут I-Б 12 (Милетићева улица), затим кроз улице Банатску и Бирчанинову и враћа се на трасу државног пута I-Б 13, односно Београдску улицу. 
 
Карта преусмеравања саобраћаја на алтернативне правце:

Друга деоница обухвата радове од Новог гробља до улаза у индустријску зону “Југоисток”, у дужини од 595 метара. Саобраћај се преусмерава од раскрснице улица Београдска / Шећерански пут, преко улице Шећерански пут и Панчевачка, одакле се поново враћа на трасу државног пута, на раскрсници у близини Ауто-центра “Ћирком”.   
 

У циљу што бољег информисања и разумевања на терену током извођења радова, представници Града Зрењанина и “Штрабага” данас су у Градској кући одржали састанак с представницима Полицијске управе у Зрењанину, такси удружења и предузетника који имају пословне објекте и локале дуж деонице на којој почињу радови. Испред Града Зрењанина, састанку су присуствовали члан Градског већа Дејан Дамјановић и Мирко Петровић, шеф Одсека за саобраћај у Одељењу за урбанизам Градске управе. 
 
 
 
Подсећамо, представници компаније, на састанку с градоначелником Симом Салапуром, одржаном крајем прошле године, предочили су све аспекте овог пројекта, његове главне карактеристике и специфичности, као и техничке појединости. Инвеститор је Јавно предузеће “Путеви Србије”, у питању је инвестиција вредна 614 милиона динара, а део средстава обезбеђен је на основу зајма од Европске инвестиционе банке за трошкове Пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6428/Karta_deonica_0.jpg