Зрењанин домаћин квалификационог ватерполо турнира Европског шампионата за жене - градоначелник посетио наше репрезентативке

Зрењанин ће, од четвртка до недеље, бити домаћин још једног званичног међународног спортског такмичења - квалификационог турнира за Европско првенство у ватерполу за жене - на ком ће наступити пет националних селекција: Белгија, Грчка, Швајцарска, Турска и домаћин, Србија. “Европски град спорта 2021” добија тако нову прилику да потврди традиционално гостопримство и досадашњу добру организацију великих спортских догађаја. Организатори догађаја су Град Зрењанин, Спортски савез града и Јавна установа “Спортски објекти”. 
 
 
 
 
Рeпрезентативке Србије покушаће на зрењанинском базену да изборе пласман на Европско првенство, које ће се одржати у септембру у Сплиту. Оне су јуче допутовале у Зрењанин, а данас их је, уочи првог тренинга, посетио и градоначелник Симо Салапура. Он је подсетио на турнир одигран пре две године и истакао добру сарадњу с Ватерполо савезом Србије.
- Ово јесте начин и да се промовишу спортски потенцијали и капацитети града Зрењанина, али и промовише ваерполо спорт. Наш град има суперлигаша у том трофејном спорту и битно је да се овде одржавају и значајна међународна такмичења. На Дан државности Србије обишли смо државну репрезентацију, питали какви су услови у Зрењанину и да ли је све у реду. Утисци су позитивни, а колико сам чуо, турнир ће бити тежак и напоран и ја, у име локалне самоуправе и своје лично име, позивам наше суграђане да подрже нашу репрезентацију, како би се квалификовала на Европски шампионат и наредна такмичења - поручио је градоначелник Салапура.
 
 
 
 
Током пет дана, у нашем граду ће боравити више од стотину гостију, укључујући играчице, чланове стручних штабова репрезентација, службена и техничка лица Европске пливачке федерације.  
 
Утакмице ће се играти на базену Спортског центра “Југ” на Шећерани, у преподневним и вечерњим терминима, а улаз на све мечеве је бесплатан, уз поштовање прописаних епидемијских мера. 
 
Подсећамо, Зрењанин је пре две године, јануара 2020. године, већ успешно организовао један међународни турнир у женском ватерполу, када је угостио репрезентације Србије, Немачке, Словачке и Израела. 
 
 
 

Распоред утакмица: 
 
Четвртак, 17. фебруар
1.коло
19:00 Србија - Грчка
21:00 Турска - Белгија
 
Петак, 18. фебруар
2.коло
10:00 Турска - Грчка
12:00 Швајцарска - Белгија
 
3.коло
19:00 Србија - Швајцарска
21:00 Грчка - Белгија
 
Субота, 19. фебруар
4.коло
19:00 Србија - Белгија
21:00 Швајцарска - Турска
 
Недеља, 20. фебруар
5.коло 
09:00 Швајцарска - Грчка
11:00 Србија - Турска

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6416/bazen_reprezentacija_trening_0.jpg