Дечији ковид центар престао с радом, најављени радови на електричној мрежи у Школском диспанзеру

Дечији ковид центар, у оквиру Дечијег диспанзера Дома здравља у Зрењанину, престао је с радом 28. фебруара 2022.године, због уочљивог пада броја деце позитивне на Ковид, саопштио је данас Дом здравља “Др Бошко Вребалов”.  
 
У саопштењу се даље наводи да се од 1. марта 2022. Дечији диспанзер враћа на стари режим рада. Деца се могу јављати у Школски или Предшколски диспанзер у зависности од узраста, лекар их прегледа и процењује треба ли тестирање на Ковид или не. Пожељно је да се родитељи прво јаве телефоном пре доласка, у случају да знају да је дете било у контакту са Ковид позитивном особом.
 
 
Превентива Предшколског диспанзера ради редовно од 17. фебруара 2022. год. Почело је и заказивање предшколске деце за преглед за упис у I разред основне школе. Родитељи су обавештени, у сарадњи са Предшколском установом, да позову диспанзер и закажу преглед код свог изабраног педијатра.
 
Дом здравља такође саопштава да од сутра, 3. марта 2022. године, Школски диспанзер неће примати болесну децу због радова на електричној мережи, већ ће се сва деца јављати у Предшколски диспанзер. Родитељи који долазе без деце, а потребан им је упут, оправдање, боловање и слично ићи ће на Превентиву Школског диспанзера. Постоји могућност да током радова дође до прекида телефонских линија, те из Дома здравља моле родитеље да се јаве на следеће телефонске бројеве за информације: 064/827-9396 и 062/804-0365.
 
Планирано је да радови трају десет дана и буду окончани 13. марта 2022. године. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6435/Dispanzer_0.jpg