Град Зрењанин стипендира 276 средњошколаца и студената, из буџета се издваја 19,2 милиона динара

Након разматрања свих приспелих пријава, Комисија за доделу финансијске подршке ученицима средњих школа и студентима са територије града Зрењанина објавила је данас листу за доделу стипендија Града Зрењанина за школску 2021/22. годину. Након истека рока за приговор, у наредних пет дана, биће објављена и коначна листа, на основу које ће Градоначелник донети Решење о додели новчаних стипендија ученицима средњих школа и студентима. 
 
Услове за доделу стипендија испунио је ове године рекордан број ученика и студената и Град ће доделити највише стипендија до сада - чак 276. Од тога су 133 стипендије намењене ученицима градских средњих школа, а 143 студентима из Зрењанина који студирају на високим школама, факултетима и академијама у Зрењанину, Београду, Новом Саду и Сомбору.
  
Стипендије су усклађене са онима на републичком нивоу и износе 5.400 динара за ученике и 8.400 динара за студенте на месечном нивоу, а исплаћују се у десет месечних рата. Укупан износ средстава издвојен из буџета Града Зрењанина за ову намену достиже тако 19.194.000 динара. 

Листа за доделу ученичких и студентских стипендија за школску 2021/2022. годину објављена је на интернет презентацији Града Зрењанина, страници “Огласи и конкурси”

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6438/Grad_0.jpg