Најскупља грађевинска парцела у Зрењанину приводи се намени: објављени планови градње стамбено-пословног објекта са 128 станова

Након што је средином 2020. године постигнута рекордна цена за једну градску грађевинску парцелу, која је том приликом продата за скоро 50 милиона динара, објављен је јавни увид у презентацију урбанистичког пројекта за изградњу стамбено-пословног објекта висине 26 метара, са осам надземних етажа, 128 станова и 5 пословних простора, размештених у две ламеле, као и гаражом у подруму са 97 паркинг места.   
 
 
 
У питању је инвеститор из Зрењанина, “Огрев” д.о.о, власника Будимира Јовановића, који је за парцелу на углу улица Марка Орешковића и Панчевачке, површине 1.642 квадратна метра, на јавном надметању понудио 49.202.530 динара, односно до тада рекордних 29.965 динара по квадратном метру. У међувремену је плац намењен изградњи проширен за површину још једног суседног објекта, који је уклоњен, тако да ће се стамбено-пословни објекат градити на укупној површини од 2.052 квадратна метра.  
 
У пројекту се наводи да ће зграда наглашавати угао улица и почетак стамбеног блока у архитектонском смислу, те се, захваљујући изгледу и спратности, очекује да и ова градска локација умногоме промени досадашњи изглед и добије нове садржаје.
 
 
 
Након презентације пројекта стамбеног комплекса у Улици Бригадира Ристића, ово је друга велика инвестиција у области станоградње у граду Зрењанину планирана да почне с реализацијом у току ове године. У овом тренутку, на 12 активних градилишта гради се више од 570 станова, а на још три локације, које су у припреми, очекује се градња више од 800 станова. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6478/Lokacija_Ruza_Sulman_00.jpg