Трансферна средства Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Граду Зрењанину у износу од 14,1 милиона динара

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписало је са представницима 146 локалних самоуправа уговоре о наменским трансферима, којима је за развој услуга социјалне заштите на локалном нивоу опредељено 500 милиона динара. Граду Зрењанину одобрено је 14.108.901,00 динара, а уговор о преносу средстава потписала је у Београду помоћница градоначелника Зрењанина Снежана Вучуревић. 
 
Тим средствима предвиђено је финансирање услуга социјалне заштите у Граду Зрењанину и то: дневне услуге у заједници (услуга дневног боравка, свратишта и помоћи у кући), услуга смештаја у прихватилиште, услуга подршке за самосталан живот за особе са инвалидитетом, услуга личног пратиоца детету са инвалидитетом, услуга персоналне асистенције, саветодавно-терапијске и социјално-едукативне услуге, као и друге услуге, у складу с потребама и приоритетима јединице локалне самоуправе утврђеним одлуком о правима и услугама из социјалне заштите. 
 
 
 
Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић рекла је да је расподела средстава локалним самоуправама пример заједничког рада на развоју услуга социјалне заштите и усмеравања подршке онима којима је помоћ најпотребнија.
- Надамо се да ће до краја године бити обезбеђена и додатна финансијска средства за овакву врсту подршке, пошто се показало да овакав начин рада и наменски трансфери итекако дају резултате - истакла је министарка Кисић.
 
Проф. др Кисић је нагласила је да је, имајући у виду досадашње реализације наменских средстава, видљиво да је сваки динар уложен тамо где је било потребно и да је сигурна да ће тако бити и ове године.
 
 
Помоћница министра у Сектору за социјалну заштиту Биљана Зекавица подсетила је да је ово седма година како се додељују наменска средства за развој услуга социјалне заштите и да је охрабрујуће то што су тиме услуге социјалне заштите унапређене.
- То значи да смо успели да остваримо заједнички циљ, да услуга дође у праве руке, до оног корисника коме је помоћ потребна - истакла је Зекавица и додала да је путем наменских трансфера обезбеђен партнерски однос успостављања нових услуга и развоја целог система социјалне заштите.
 
Извор и фотографије: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6468/Kisic_Tepavcevic_ugovor_1.jpg