“Дунавски бизнис форум” одржан у Бања Луци - Граду Зрењанину признање за развој, унапређење и просперитет

“Дунавски бизнис форум”, настао као плод приватног и јавног партнерства-сарадње фирме “Медиа Инвент” и Покрајинске владе АП Војводине, с основним задатком промоције и афирмације Дунавске стратегије, доживео је јуче 11. издање и по први пут одржан је ван Новог Сада и организован у Бања Луци.
 
Међу представницима 26 градова и општина из региона, учешће на форуму узео је и Град Зрењанин, у чије је име присуствовао начелник Градске управе Милош Королија. Он је примио и Златну плакету за развој, унапређење и просперитет коју је Граду Зрењанину доделио ТЕРИС – Удружење развојних агенција Словеније, Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине.
 
 
 
Овогодишњи “Дунавски бизнис форум” одржан је у Културном центру “Бански двор“, у оквиру манифестација организованих поводом прославе дана Града Бања Лука. Теме одржаних панела на форуму биле су: “Дигитализација као генератор нових послова”, “Рурални туризам”, “Зелена енергија - одрживи развој и животна средина” и “Пословна инфраструктура - технолошки парк”. Уз представнике локалних заједница из региона, форуму су присуствовали и представници развојних агенција и привреде.
 
Учеснике и госте поздравио је градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић, истакавши да је овај форум значајан, пре свега, јер увезује градове и омогућава размену искустава из различитих области. Допринос форуму дали су и представници градова побратима Бања Луке кроз примере добре праксе, које су остварили у својим јединицама локалне самоуправе.
 
 
 
 
Признање Граду Зрењанину додељено је за реализоване инвестиције, развој и унапређење индустријских зона и инфраструктурне пројекте у фази реализације или планова у предстојећем периоду. У Зрењанину се, између осталог, реализује највећа директна страна инвестиција у Србији, гради највише станова у протекле три деценије, а предстоји почетак изградње централног пречистача отпадних вода и аутопута ка Београду и Новом Саду, као капиталних инвестиција у области инфраструктуре. 
 
Фотографије: Град Бања Лука 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6537/Dunavski_biznis_forum_Banja_Luka_0.jpg