Градоначелник у посети Кајак клубу “Бегеј”, град Зрењанин уступио клубу гумени чамац с мотором, за праћење тренажног процеса и организацију такмичења

Поводом Међународног дана спорта (јуче) и Светског дана здравља, данас је градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио Кајак клуб “Бегеј”, чије су клупске и тренинг просторије у зимском периоду смештене испод магистралног моста код Полицијске управе. Овај узоран спортски колектив ове године обележава јубилеј - 75 година од оснивања и један је од осам клубова у граду у којима деца могу бесплатно тренирати и бавити се спортом. У протеклој години ту прилику искористило је 24 полазника школе кајака, а за клуб у свим узрасним категоријама наступа око 60 такмичара. 
 
 
 
 
Градоначелник је том приликом, заједно с представницима Одељења комуналне милиције, одбране, ванредних ситуација и заједничких послова Градске управе града Зрењанина, уручио клубу гумени чамац "Атол 6" с ванбродским мотором "Меркјури", који ће КК “Бегеј” користити током тренинга и такмичења. 
- Спорт и здравље иду заједно и управо је Кајакашки клуб “Бегеј” пример како се промовишу спортски резултати, али и здрави стилови живота, посебно у млађим узрасним категоријама. У питању је клуб с дугом традицијом, који у последњих неколико година бележи значајан раст, и у резултатима и у броју чланова. Посебно истичемо да имају бесплатну школу кајака за млађе узрасте, што је такође похвално, уз подсећање да на територији Зрењанина имамо неколико бесплатних школа у различитим спортовима. Радује нас и што у кајак клубу имају кандидате за учешће на европском првенству у Београду, ове године - рекао је градоначелник, уз уверење да ће чамац који је уступљен клубу допринети тренажном процесу и безбедности младих кајакаша. 
 
 
 
 
Градоначелник је посетио и клупску теретану, недавно опремљену новим справама и истакао значај функционисања овог клуба.
- Постоји и интересовање државе, Министарства омладине и спорта, за рад клуба, јер је у питању један од значајнијих и масовнијих клубова у кајакашком спорту у Србији. Захваљујем се на томе и руководству клуба, тренерима и деци, а надам се да ћемо, као град, и у наредном периоду бити у прилици да им помогнемо - рекао је Симо Салапура.
 
Председник клуба и један од тренера Срђан Ђорђевић захвалио се на поклону и истакао да кампања бесплатног тренирања, у сарадњи с Градом Зрењанином и Спортским савезом града, доноси резултате и доприноси масовности деце која долазе у клуб. 
- Помоћ Министарства омладине и спорта и Града Зрењанина нам је добродошла, јер смо до сада имали лоше услове за рад у теретани, а сада смо је опремили и набавили неопходну спортску опрему, како би у будућности имали још боље резултате. Имамо их и сада, имамо два кандидата за учешће на европском првенству и надам се да ће они бити узор и најмлађима у клубу, да још боље и квалитетније раде - истакао је Ђорђевић и позвао сву заинтересовану децу да се укључе у рад клуба. 
 
 
 
 
- Све девојчице и дечаци који желе да бесплатно тренирају кајак, старости од осам година или старији, могу се јавити у просторије клуба, испод моста код Полицијске управе, сваког радног дана, тренерима Горану Ђорђевићу, Јожефу Јухасу и мени, преподне од 10 часова и поподне од 16.30 часова или викендом, суботом и недељом, од 9 часова - рекао је Срђан Ђорђевић.   
 
Посети градоначелника КК “Бегеј” присуствовали су и члан Градског већа града Зрењанина Војислав Арсенов, као и представници МЗ “Центар”, на чијој се територији клуб налази.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6499/gradonacelnik_kajakasi_0.jpg