Обновљена Пашићева улица пуштена у саобраћај, радови на другој деоници продужени за десет дана - проширење раскрснице код зоне “Југоисток”

Улица Николе Пашића у Зрењанину, део трасе државног пута I Б реда број 13, пуштена је у саобраћај, након радова на рехабилитацији улице започетих 28. фебруара. 
 
 
 
 
Радови су изведени дуж целе улице, од Житног трга до раскрснице улица Николе Пашића / Нушићева / Бирчанинова / Београдска, у дужини од 570 метара. Коловоз је обновљен у потпуности, санирана је подлога, сви канализациони шахтови, постављени нови ивичњаци и хоризонталном сигнализацијом посебно обележен део коловоза за кретање бициклиста. Новина за учеснике у саобраћају је забрана скретања из Пашићеве улице - правца од Житног трга - у Чарнојевићеву, што је регулисано вертикалном и хоризонталном сигнализацијом.  
 
 
 
 
Истовремено са завршетком ових радова, инвеститор радова, ЈП “Путеви Србије” саопштило је да ће радови на другој деоници који се изводе на потезу између Новог гробља и првог улаза у индустријску зону “Југоисток” (у дужини од 595 метара) трајати још десет дана и да остаје на снази обустава саобраћаја. У питању су обимнији радови код улаза у зону, јер се на тој локацији изводи проширење раскрснице, након ког ће бити одвојене саобраћајне траке за скретање у зону и за наставак кретања.  
 
 
 
 
Саобраћај се и даље преусмерава од раскрснице улица Београдска (I Б реда број 13) и Шећерански пут, преко улице Шећерански пут и Панчевачка, где се поново враћа на трасу државног пута. Радови су обележени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
 
Радове изводи компанија “Штрабаг”, а наведене деонице представљају почетак реализације пројекта појачаног одржавања 8,7 километара тог државног пута на деоници кроз град, од Житног трга у Зрењанину до Ечке, односно укрштања с путевима за Лукићево и Орловат.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6507/radovi_druga_faza_0.jpg